Bajnai: Függesszük fel a paksi megállapodást, amíg orosz katonák vannak Ukrajnában

POLITIKA
2014 március 02., 16:53
comments 48

Néhány száz ember tüntetett vasárnap délután a budapesti orosz nagykövetség előtt, tiltakozva az ukrajnai helyzet ellen. Az egyetlen felszólaló Bajnai Gordon volt.

photo (4)

A lényeg:

  • Szomszédaink saját korrupt politikai elitjük ellen küzdöttek és hajtottak végre demokratikus fordulatot. Ezért kell most Ukrajnának külső fenyegetettséggel szembenéznie.
  • Követeljük az orosz kormánytól, hogy csapataikat azonnal vonják vissza.
  • A történelemből tudjuk, hogy válság idején mindig veszélybe kerülnek a kisebbségek. Ezért azt kérjük az új ukrán kormánytól, hogy erre fokozottan figyeljenek.
  • Vannak ügyek, amikért itthon félre kell tenni a kampányt. A kormány egyeztessen az ellenzékkel és a civil szervezetekkel.
  • Mi magyarok nem akarjuk megint szégyellni magunkat, mint az azeri baltás gyilkos ügyében. A kormány azonnal álljon ki az új ukrán kormány, az EU és a NATO mellett, és hagyja abba a sunnyogást és érdekből lapítást.
  • Ha már aláírtuk a paksi bővítést, van nekünk is eszközünk a nyomásgyakorlásra. Amíg orosz katonák vannak Ukrajna földjén, addig tekintsük a paksi megállapodást felfüggesztettnek.
  • Az áprilisi választás arról is szól, hogy Magyarország visszatér-e a szovjet érdekszférába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.