É.J.Á.Ó.: Megint van Zuschlag-ügy!4!!

Tbg
POLITIKA
2014 március 07., 07:24
comments 82

Alig dermedt meg a feburári sár az őszödi-beszéd kiszivárogtatása körüli újabb, homályos közügy csúcsán, a hétfőn életrajzi könyvét megjelentető Zuschlag János, egykori MSZP-s képviselő újabb botrányt robbant, amely - nem kérdés - az MSZP hadállásainak közelében fog robbanni.

photo_camera (Fotó: Ujvári Sándor/MTI)

A hétfőn megjelenő könyvről Zuschlag a Napi Gazdaságnak adott interjút, a kérdezők pedig a Fidesz-közeli tollforgatók, úgy mint G. Fodor Gábor és Barcza György voltak.

Miért pont most?

Az első kérdések egyike rögtön egy kínzó kérdés, amely az időzítéssel kapcsolatos:

- Miért éppen most szólal meg?

- Most lett kész.

Épp olyan véletlen egybeesés ez a választási kampánnyal, mint az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló, váratlanul nyilvánosságra került jelentés.

Aztán:

– Ártani akar a volt pártjának?
– Segíteni akarok nekik. Hogy ne járjon senki úgy, ahogy én jártam, vagy ahogy Simon Gábor járni fog.

Itt Zuschlag Simon Gáborra gondol, aki szerinte egy balfék volt, hogy saját nevén tartott negyedmilliárd forintot, de Zuschlag jól tudja, milyen az, amikor az MSZP elengedi valakinek a kezét.

A hülyeség meglepte

Zuschlag szerint a Simon-ügyben is többen sárosak a pártban, ahogy az ő korrupciós ügyében.

– Meglepte a Simon-ügy?
– Igen. Az, hogy valaki negyedmilliárd forintot tart a saját nevén egy osztrák bankszámlán, ezen nagyon meglepődtem.
– Az összeg miatt?
– Nem, a hülyesége miatt.

50+50-40 (millió Ft)

Az interjú egésze marha szórakoztató, még akkor is, ha feltételezzük, Zuschlag mint az MSZP-vel szemben most már ellenérdekelt fél mondhat, amit akar.

Azt ugye eddig sem rejtette véka alá, hogy a pályázati milliók sorsáról Gyurcsány Ferenc és a pártvezetés is tudott, de amikor arról mesél, hogyan szívatta Mesterházy államtitkárt a sportminiszter Gyurcsány, az még akkor is szép, ha a fele sem igaz.

Az is kiderül, hogy legalább száz millió forintba került az MSZP-nek az ügye: egyszer nejlonzacskóban kapott ennyit, hogy kussoljon, aztán meg, ugye, kifizették a károkozás összegét is, újabb ötvenmilliót: Amellyel elmondása szerint ő nem járt jól, mert emiatt nagyon idegesek voltak rá az ügyészek:

– Az volt az érzésem, hogy a védelem célja elsősorban az ügy politikai kezelése, nem pedig az én büntetőjogi felelősségem enyhítése. A fellebbezésemet már én magam írtam, talán elég, ha ennyit mondok.

A legszebb mégis az, amikor arról mesél: több száz millió forint készpénzt tartottak az MSZP központjában egy MSZMP feliratú széfben, amibe ő is vitt negyvenmilliót. A ki- és befizetéseket egy kockás füzetbe vezették.

Csak a zsidóviccet sajnálja

Zuschlag egyébként csak azt sajnálja igazán, hogy elengedte azt a zsidó viccet a Terror Háza előtt: ha nincs az a vicc, megmarad a mentelmi joga, és megússza az ügyet.

photo_camera Zuschlag János a Terror Háza előtt viccelődik

Arról nem beszél, hogy ezért az interjúért, vagy megjelenő könyvéért kapott-e esetleg valamelyik, bármelyik, akármelyik párttól valamennyi, akármennyi, bármennyi pénzt nejlonzacskóban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.