Visszatér a Sepelev-pár Ukrajnába

bűnügy
2014 március 08., 11:06

Visszavonta menedékkérelmüket, és visszatérne Kijevbe Alekszandr Sepelev és felesége, írja az index.

A Timosenko és Janukovics pártját is megjárt egykori képviselőt gyilkosság vádjával körözi az Interpol, de szerintük csak Janukovics zsarolta őt ezzel, hogy valljon Timosenko ellen.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a menekültstátuszukat többször is elutasította, legutóbb pont akkor, mikor közel 70 ember halt meg a kijevi Majdanon. A hivatal szerint nem volt akkora mértékű a halottak száma, ami az ottani állam működését befolyásolná. Emiatt a házáspár ügyvédje perelne.

A férj és a feleség börtönben töltötte az elmúlt nyolc hónapot Magyarországon, most visszatérnének Ukrajnába. Ott vagy ismét eljárás alá kerülnek, vagy szabadon engedik őket, mindenesetre ők minden köszönnek Magyarországnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.