Átlag 2-3 ezer forintot buktak a mentősök, amikor visszacsökkentették tévedésből megemelt fizetésüket

POLITIKA
2014 március 13., 15:19
comments 8

Tegnap délután raktunk ki egy posztot arról, hogy az Országos Mentőszolgálat levélben magyarázza dolgozóink, hogy tavaly év végén tévedésből emelték meg a fizetésüket. Azt írták, hogy az államkincstár hibájából 2013 utolsó három hónapjában magasabb pótlékot számoltak el nekik, ezt a hibát januárra korrigálták, így onnantól újra csak alacsonyabb fizetésüket kapták meg.

Győrfi Pál mentőszóvivő azt nem árulta el, hogy hány embernek emelték meg tévedésből a fizetését, és emiatt hánynak csökkent most januárban a pénze, de az elmondta, hogy átlagosan mennyi pénzről van szó.

"A Magyar Államkincstár a pótlékalapot átmenetileg hibásan számította, így az OMSZ az indokoltnál 2-3 ezer forinttal magasabb összegű pótlékokat fizetett ki. A MÁK hibájának kijavítása után a kifizetések ismét a jogos járandóságok szintjére kerültek."

Azt is leírta, hogy a tévedésből kifizetett pluszpénzt nem kérték vissza a dolgozóktól, és hogy senki sem panaszkodott a hiba, illetve a _fizetéscsökkentés_ miatt.

Az államkincstárnál is érdeklődtünk, hogy pontosan mi ment félre, ami a tévedésből megemelt fizetésekhez vezetett, de ők még nem válaszoltak nekünk.

UPDATE:

Kiadott egy közleményt az emberminisztérium is. Megdicsérik magukat, hogy milyen sokat tettek az eü dolgozókért, és ők is leírják, hogy volt az a kis adminisztratív hiba tavaly év végén a fizetésekkel. Itt lehet elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.