60 ezer orosz katona áll az ukrán határnál

külföld
2014 március 16., 14:43
comments 61

Oroszország tiszteletben fogja tartani a krími lakosság választását – ezt mondta ma telefonon Vlagyimir Putyin Angela Merkelnek. A Kreml szerint az ukrajnai válságról és a Krím félszigeten zajló népszavazásról beszéltek (Merkel kezdeményezésére). Putyin és Merkel egy nagyszabású EBESZ-misszió Ukrajnába küldéséről is „építő jellegű eszmecserét” folytatott – olvasható a Kreml honlapján.

A népszavazás még tart.

photo_camera Fotó: Sergei Karpukhin / Reuters

Eközben az ukrán védelmi miniszter szerint az oroszok több mint 60 ezer katonát vezényeltek az ukrán határhoz.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és John Kerry amerikai külügyminiszter arról beszéltek, hogy alkotmányos reformokkal kellene megoldani az ukrán válságot. Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke pedig a nemzetközi jog megsértésének és Ukrajna területi egysége elleni támadásnak nevezte a krími népszavazást. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.