Wiedermann nem volt ott Matolcsy szivárogtatásakor, de szerinte megtörtént

gazdaság
2014 március 19., 12:55

Na akkor az eddig tények:

  • Wiedermann Helga könyvében azt írta, hogy Matolcsy György még gazdasági miniszterként 2011. november 17-én egy ebéden elárulta a Goldman Sachs egyik munkatársának, hogy Magyarország az IMF-hez fordul. Ezzel csak annyi volt a hiba, hogy ez mindenféle hivatalos bejelentés előtt volt és okot adhatott a Goldmann Sachsnak, hogy spekuláljon a forintra.
  • A MNB szerint nem volt ebéd.
  • Pleschinger Gyula, volt államtitkár azt mondta, hogy volt ilyen ebéd, de szivárogtatás és bennfentes információk nem.
  • A hvg.hu később talált egy londoni elemzőt, aki szerint kaptak belsős információkat, de nem tudja, hogy azok Matolcsytól jöttek-e.
  • Matolcsy azóta nem szólalt meg.

Wiedermann Helga szerdán juttatott el egy közleményt az MTI-nek ebben. Matolcsy György jelenlegi jegybankelnök egykori kabinetfőnöke leírja, hogy az inkriminált ebéden személyesen nem vett részt, arról a tárgyaláson részt vevő személyektől nem kapott információt.

Hogy mégis akkor honnan tudja, hogy volt ilyen ebéd?

Nem tudni. De kijelenti, hogy regénye tényregény, bár számos olyan esemény szerepel a kötetben, melyeken személyesen nem volt jelen, az ott történtekről csupán - gyakran többszörös - áttételeken keresztül szerzett tudomást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.