Meghalt Welsz Tamás, a Simon-ügy egyik szereplője

GYÁSZ
2014 március 20., 17:15
comments 264
  • Rendőri eljárás közben halt meg.
  • 41 éves volt.
  • Az ő lakásából került elő Simon Gábor bissau-guineai útlevele.

"A Simon Gábor ügyében ismertté vált W. Tamás elhalálozott. Halálának okát az arra hivatott hatóságok vizsgálják"

- közölte Nagy Andrea főügyészségi szóvivő.

photo_camera Welsz Tamás Afrikában (Forrás: Charity March)

A police.hu közleménye szerint rendőrségi eljárás során halt meg. A 41 éves vállalkozóért egy rendőrautó ment a budai Várban található irodájához, hogy kihallgatásra vigyék, azonban az autóban rosszul lett és meghalt - írja a hvg.hu. Az Index belügyminisztériumi forrásai szerint a rendőrautóban lett rosszul, kórházba vitték, de nem tudták újraéleszteni. Állítólag nagyon rossz idegállapotban volt, mióta kirobbant az ügy.

Simon Gábort azután tartóztatták le, hogy a rendőrség házkutatást tartott Welsz Tamás lakásán. Welsz a Sólyom Airways vezetőjeként bukkant fel a hírekben, régóta Simon üzlettársa volt. Akkor kiderült, hogy Welszt az Interpol is körözi.

photo_camera Welsz Tamás Afrikában (Forrás: Charity March)

A rendőrségi rajtaütés során derült ki, hogy Simonnak saját széfje is volt Welsz házában. Innen került elő több, Simonra terhelő dokumentum is, például egy Gabriel D. névre kiállított, de Simon fényképeit és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is, több más útlevél mellett. "A nyomozók számára igencsak értékes információ lehet, hogy Welsztől kik kértek még hasonló, pénzek tisztára mosásához szükséges szolgáltatást" - írta szerdán a Magyar Nemzet.

A Bissau-guineai, uruguayi és magyar hármas állampolgárságú Welsz a Budapest–Bamako-rali szervezésében is részt vett. A nem hivatalos diplomáciai titulust, magyar konzuli címet használó Welsznek Bissau-Guineában voltak politikai kapcsolatai, ezért igyekezett ott segédkezni - írja róla az Index. Bissau-Guineáról azt mondta, „befektetői szemmel kiemelten jó terület, jövőre lehet, hogy olajberuházások is lesznek."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.