Konzervdoboz segítségével lopott internetet egy kazincbarcikai férfi

bűnügy
2014 március 21., 12:24

A 23 éves férfi ellen a Miskolci Járási Ügyészség a jól hangzó

közérdekű üzem ellen elkövetett információs rendszer és adat megsértésének bűntette

miatt emelt vádat.

photo_camera via police.hu

A rendőrség közleménye szerint a férfi jövedelemmel nem rendelkezett, nem tudott előfizetni internetre, ezért hulladékanyagokból, például kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból működőképes vevőeszközt épített, ami felismerte egy szolgáltató rádióhullámú hálózatát.

A férfi ezt a szerkezetet egy laptophoz csatlakoztatta, és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra, amit jogosulatlanul, ingyen használt.

konzerv2

Emiatt a rendszerben kimaradások jelentkeztek, a szolgáltató pedig bemérte az illegális vevőberendezés helyét és felderítette az elkövetőt is. Mivel az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, így a vádlott cselekménye 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető.

És ha már konzervdoboz, akkor így nyissa ki puszta kézzel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.