Zsigó Róbert 163 ezer kilométert autózott össze a bajai önkormányzat pénzén

POLITIKA
2014 március 24., 15:27
comments 37

Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő a Parlament egyik legjobban kereső képviselője, havi, 1,66 millió forintot tehetett zsebre. Az összeg persze érthető, Zsigó bajai lakos, valahogy be kell járnia dolgozni. Ehhez kapott támogatást az országgyűléstől is, de a Zsigó Róbert vezette bajai önkormányzat 2010-ben azt is megszavazta, hogy Škodáját magáncélra is használhassa Zsigó Róbert.

Ráadásul, mint az Index cikkéből kiderül, mivel az autó után az önkormányzat fizette a cégautóadót is, Zsigónak még útnyilvántartást sem kellett vezetnie. Közérdekű adatigénylés után derült csak ki, hogy a képviselő 2011. január 1. és 2013. december 31. között 163 000 kilométert tett meg Škodájával. Azaz napi 150 kilométert.

Az Index megérdeklődte az önkormányzattól, hogy mibe került ez a városnak, a jegyző annyit válaszolt, hogy Zsigó 10943 liter benzint használt el. Ez a lap becslése szerint alsó hangon is négymillió forintos kiadást jelent.

Zsigó vagyonnyilatkozatából 2013-ban amúgy hiányoztak az önkormányzat által biztosított autó költségei. Ő nem kívánt reagálni a kérdésekre, minden kérdést az önkormányzat jegyzőjének tolt át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.