Egy lány feszes farmerban ment be az egyetemre Kairóban

külföld
2014 március 25., 21:42

Egyiptomban nem egyszerű a nők élete. Az ország jogrendszerében egyszerűen nincs szó szexuális zaklatásról, ennek eredményeként az ENSZ felmérése szerint az egyiptomi nők 99,3 százaléka esik ilyen zaklatás áldozatául.

Most éppen egy egyetemista lány tapasztalhatta meg, milyenek is a csordába verődött, nyálcsorgató férfiak. A videó leírása szerint a képen egy szőke lány látható, bár nekem inkább úgy tűnik, hogy valójában aranyszínű kendő van a fején.

Vegyük sorra a történteket.

A lány fejkendőben, rózsaszín topban és feszes farmerban érkezett az egyetemre.
Amikor belépett a kapun, állítólag kicsit meglazította, vagy tán le is vette a szoros kendőjét.
Rögtön a nyomába szegődtek a férfiak.
Füttyögtek, kiabáltak.
A lány bemenekült a vécére, ahonnan a biztonságiak szabadították ki.

Az ügyből elég nagy botrány lett, pláne, hogy az egyetem dékánja, Gaber Naszer elég nagy marhaságokat nyilatkozott.

"Ez a lány laza kendőben érkezett, amit aztán le is vett. Ezekben a ruhákban jelent meg, és valójában ez okozta - de ez sem igazolja a történteket" - mondta, ügyesen az áldozatra terelve a gyanút.

Amint botrány lett a nyilatkozatából, elővette a klasszikus félremagyarázós védekezést. "Biztosíthatom magukat, hogy ez nem igaz, és elnézést kérek a félreértésért. Ismétlem, azok, akik zaklatták, súlyosan meg lesznek büntetve" - mondta. (Via The Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.