https://444.hu/assets/ondazuton.png

A Jobbik választási programjának alapja, hogy csodaországban minden pont úgy működik, ahogy ők szeretnék

POLITIKA
2014 március 26., 15:28

Középszerű csomagolásban de a többi párthoz képest azért ötletesen terjeszti választási programját a Jobbik.

A Hét vezér játékban kiválasztunk egy vezért (a hét közül), és végigmegyünk egy úton (a hat közül). Közben el lehet olvasni az egymondatos kapitális baromságokat, amit a Jobbik program néven tol.

Minden út tíz lépésből áll, igaz van köztük több, ami ugyanaz, csak máshogyan leírva. Annak, hogy melyik vezérrel megyünk, csak "esztétikai" jelentősége van.

Én Onddal nyomultam, mogorva arc, amerikakapitányos pajzzsal. Nagyon irigyeltem a sűrű fekete haját.

Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy a Jobbik vagy kiapadhatatlan olajmezőket talált a Dunántúl-középhegység mellett, és abból fogja finanszírozni, amiket kitalált, vagy fogalmuk sincs róla, hogy hogy működik a világ. Vagy a választóikról feltételezik ezt.

  • Földvédelem

Itt az első három pont (pardon, lépés) kb. ugyanaz. Tehát, hogy

"A magyar föld védelme érdekében módosítjuk az uniós csatlakozási szerződésünket."

A Jobbik. Tök egyedül. Nem tárgyal róla, vagy kezdeményezi. Lófaszt! Módosítja, és kész. Ez a program tényleg egy sokkal jobb világban íródott, mint a miénk, ahol nem kell nálunk sokkal erősebb országokkal egyezkednünk. Örülhetnek a németek, hogy nem vágjuk ki őket az unióból.

  • Kiút a devizacsapdából

Itt nagyon sok jó van.

Az első lépésben például a felvételkori árfolyamon forintosítják a devizahiteleket. Gondolom a tudjukkik pénzéből, ezt nem részletezik így külön. Vagy lehet hogy a kártérítésből, amit második lépésben fizettetnének a bankokkal. Azt megint nem írják, hogy miért kéne nekik kártérítést fizetni. Talán mert kölcsönadtak pénzt.

Ezen kívül lesz még mentőcsomag minden banki károsultnak, és állami tulajdonú, illetve az elhagyatott ingatlanokba telepítenénk az otthontalanná váltakat. Nekem ez utóbbi tetszik a legjobban, már az ócsai lakóparkos projekt is olyan kiválóan bejött.

  • Népesedési fordulat

Megint sok pénzt költenek el, például áfacsökkentésre, meg lakásépítési programra. De hát ugye van miből. Fellendítik a mesterséges megtermékenyítési programot, és szigorítják az abortusztörvényt. Itthon még a szélsőjobb sem meri azt mondani a választások előtt, hogy betiltják az abortuszt.

  • Rezsicsökkentés

Ezen a ponton Onddal kicsit megilletődtünk a séta közben, mert a Jobbik szinte szó szerint azt mondja, mint a Fidesz. Meg olyanokat, hogy

"A közszolgáltatások versenyképességének megteremtése érdekében nyugati minták alapján alakítjuk ki azok üzemvitelét."

Nyugati minták alapján?!?!?!? Ezen a részen Hubával is végigmentem, de ugyanaz jött ki. Nem értem.

  • Magyar-cigány együttélés

A slágertéma. A Jobbik azonnal megszüntetné a pozitív diszkriminációt, amit sok cigány származású honfitársunk nap, mint nap érez a bőrén. Leállítanák a pazarló és értelmetlen felzárkóztató programokat. Nincsenek példák itt sem sajnos, így nem lehet tudni, hogy milyen programokra gondolnak. Ja, a pazarlókra és az értelmetlenekre. Van még sok gyomorforgató baromság, nem sorolnám fel őket külön-külön.

  • Adósságszolgálat

Tényleg 10 alkalommal szerepel ugyanaz. Hogy

"újratárgyaljuk az államadósságunkat."

Hogy ez eddig senkinek sem jutott az eszébe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.