Az MSZP Szanyira bízta a tűzoltást a pártigazgatójuk kínos beszéde miatt

POLITIKA
2014 március 27., 11:55
comments 12

Az Index ma tette ki azt a hangfelvételt, amin - nem tudni pontosan mikor - de övéi között az MSZP pártigazgatója, Velez Árpád többször is odacsapott a liberálisoknak és Bajnainak, és példaként emlegette a Fideszt, hogy ők bezzeg kifizették a saját embereiket és milyen klassz kis médiabirodalmat építettek. Bezzeg az MSZP-s miniszterek annak idején szégyelték magukat, ha baloldali embert kellett felvenni, liberálisoknak adtak pályázatokat, meg fideszeseket fizettek ki.

Az MSZP pártigazgató ki is adta a jelszót:

azért kell választást nyerni, hogy végre kifizethessék a sajét embereiket.

Kerestük Velez Árpádot a kikerült felvétel miatt, de nem nyilatkozott. Az MSZP helyette Szanyi Tibor állította csatasorba. Aki már a Facebookon üzent reggel:

Ha így volt, akkor Velez tök normális dolgokat mondott. Aki pedig titokban felvesz egy szöveget, az nem "felháborodott" párttag, hanem szimplán szemétláda.

Érdekes beszélgetés folytattunk a Szanyival, például arról, hogy miért ő nyilatkozik, és nem Velez.

Azért, mert a nyilvánosságra hozott felvétel politikai választ igényel, Velez pedig nem politikus, hanem pártigazgató.

A felvételről magáról kicsit nehéz volt kérdezni, mert Szanyi azt mondta, hogy ő bizony nem hallgatta meg, azt sem tudja, hogy valódi-e vagy sem. De csak megkérdezte Velezt, hogy legalább ez kiderüljön - próbálkoztunk, mire az volt a válasz, hogy persze. Meg olvasta is az beszédről szóló cikket, ha az van a felvételen, ami megjelent róla, akkor az

tök frankó.

Ő maga is részt vett már több olyan felkészítőn, amikor Velez tartott eligazítást, így a kontextust ától béig ismeri. Annak lényege az volt, hogy járjanak a maguk baloldali útján. De ez még az előtt volt, hogy megállapodást kötöttek Orbán leváltására, így az már a múlt része.

Szanyi szerint az általa nem hallott felvétel akár 2012-ben is elhangozhatott. Közbevetettük, hogy szó van róla benne a hamarosan lezáruló tárgyalásokról, közös listáról, közös jelöltekről, így azért ez mégis inkább 2013 ősze lehet, amikor sajátos a közeli szövetséges Bajnai ekézése. Mire Szanyi annyit mondott, hogy tárgyalások már 2012-ben is voltak, de akármikori is a felvétel, ha volt ilyen beszéd egyáltalán, az már a múlt része,

Szerinte az történt, hogy a Fidesz megpróbál éket verni a baloldali szövetség tagjai közé, de nem ülnek fel a provokációknak. És nincsenek a baloldalon ügyek, Simon sincs, Welsz sincs, Velez sincs, csak egy ügy van: Orbán-ügy. Ezt elmondta többször is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.