https://444.hu/assets/orbanint1.jpg

Miért szavazz Orbán Viktorra?

POLITIKA
2014 március 30., 20:46
comments 177

Magyarország miniszterelnöke a Hír TV-ben mondta el, miért kell a Fideszre szavazni, és beszélt az ellenzékről, Európáról, a gazdaságról és a sikereiről is.

Miért kell a Fideszre szavazni?

  • Nem az a kérdés, hogy a jobboldal nyer-e, hanem hogy az ország nyer-e. A jobboldalnak úgy kell nyernie, hogy az ország is nyerjen. Ehhez pedig voks kell. Sok-sok-sok és nagy támogatás. Hiába feles törvény egy adótörvény vagy egy multiadóról bevezetett új szabályozás. Ha csak 50 százalékunk lett volna, egyiket sem tudtam volna megvalósítani.
  • Kis győzelem - kis siker, nagy győzelem - nagy siker.
  • Minél nagyobb többségre támaszkodhatunk, annál nagyszerűbb dolgokat tudunk megvalósítani. Ellenkező esetben még az eddig elért eredményeinket sem tudnánk megvédeni. A leendő államgépezet, a kormányzati erő hatékonysága forog kockán.
  • Egy fideszes jelöltnek nem elegendő megelőznie a másodikat, minél több szavazattal kell nyernie, mert annál több szavazat jön föl az országos listára.
  • A magyar embernek mindig jár az agya. Még ha nyugodtan ül is, mindig forgat valamit a fejében. Egy más nemzet fia amikor ül, ül. Amikor áll, áll de a magyar ember nem ilyen, az gondolkodó fajta. Ezért is fontos, hogy az emberek ne osszák meg a szavazataikat, mert a végén meg fogják bánni, ha nem egy helyre szavaznak. Ez a szakmám, ismerem.
  • Nagy győzelem, nagy tettek és nagy lehetőség.
  • A győztesnek nem igaza van, hanem dolga, feladata van. A politika néha eltéved, a politikus a saját igazát bizonygatja. Így nem jut egy ország sehova. Ha van győzelem, azt meg kell köszönni illendően, jól hallhatóan meg kell ünnepelni, és utána rá kell fordulni a munkára, a dologra.
  • A mi programunk egy szóban összefoglalható: folytatjuk.

Miért nem szabad az ellenzékre szavazni?

Érdemes elgondolkodni az ellenzéki erőknek, hogy mit műveltek itt az elmúlt 4 évben, es az hova vezetett. Abból csak bukás következhet. Így nem lehet egy ország érdekében politizálni. Az ellenzéknek meg kell értenie, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Nem lehet annak örülni, ha fölbucskázik a haza.

Mi a baj Európával?

Van az a baj, amit úgy hívunk, hogy kommunisták. Nem Sztálin fényképével alszanak meg kelnek, és nem sarlóval borotválkoznak. De Nyugat-Európában volt egy nagy baloldali szellemi fölbuzdulás, ami kisiklott, és azok az eszmék a történelem szemétdombjára kerültek.

Ezek az emberek mostanra visszasimultak a szociáldemokráciába. De amikor Közép-Európáról írnak, fölidéződik bennük, ami az ő fiatalkorukban megtörtént. Lehet, hogy nem tetszik nekik, amit az itteni posztkommunisták csinálnak, de azért mentegetni, segíteni probálják őket.

Bennünket, akik polgári nemzeti keresztény elveket képviselünk, ki nem állhatnak. Van egy zsigeri elutasítás. és egy zsigeri barátság a másik oldal irányába.
Nekünk ezt a helyzetet adottságként kell kezelni, de nem szabad olyan szekér után futni, ami úgysem fog felvenni.

Abban ne reménykedjen senki, hogy ők a barátaink lesznek.

Nem érdemes felvenni a dacpozíciót a magyar jobboldalnak. Nekünk megvannak a magunk igazságai, a magunk sorsa. Meg kell vívni az ebből következő csatákat. A sértettség a legrosszabb dolog a politikában. A jobboldal nem sértődhet meg.

Mire büszke az elmúlt négy évből?

Rezsicsökkentés, Seuso-kincsek hazahozatala, kettős állampolgárság. És hogy az emberek sorban állnak a munkáért, dolgozni akarnak.

Mit rontott el?

Nincs válasz.

El tudja-e képzelni, hogy az ellenzéki összefogás még a parlamentbe sem jut be a választáson?

Mindenki azt kapja majd a végén, amit megérdemel.

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.