Hétmillió forintot kapott Balog minisztertől L. Simon államtitkár kiadója egy kastély felújítására

POLITIKA
2014 március 31., 13:41
comments 11

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hétmillió forintot adott a Nemzeti Kulturális Alap keretéből egy kápolnásnyéki kastély felújítására. A kastély igen sok szállon kapcsolódik L. Simon Lászlóhoz, aki amúgy 2011 októbere óta a Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának elnöke.

Kapcsolják be a biztonsági őveket, rázós menet jön:

  • A szóban forgó, jelenleg 99 millió forintért eladásra kínált kastély tulajdonosa a Kastély.net Kft.
  • Ennek korábban két offshore-cég, a nevadai Economic Research of Central Europe és a brit Abatours UK Limited volt.
  • Abban az időben mindkét cég kézbesítési megbízottja L. Simon neje, Vass Eszter volt.
  • A Kastély.net korábbi székhelye ugyanott volt, ahol L. Simon családi cégének, a Simon és Simon Kft.-nek az egyik tulajdonosa, a CEO Vagyonkezelő Kft, aminek a velencei milliárdos, Rehus Ernő volt a tulajdonosa.
  • A Kastély.net most már a Ráció Kiadó Kft.-é.
  • A Ráció Kiadót L. Simon apja alapította, utána L. Simon, majd a neje tulajdonában volt 2011-ig.
  • L. Simon könyveit a Ráció adja ki.
  • A cég most a csak névrokon Simon Mónikáé. Állítólag ő L. Simonék alkalmazottja, ő intézi az agárdi családi birtok ügyeit is.

L. Simon szerint neki már sem közvetlenül, sem közvetetten nincs tulajdonrésze a Kastély.net Kft.-ben, de önmagára mint a kastély megmentője tekint. (Via Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.