"Azt éreztük, hogy a gép elkezd nagyon gyorsan süllyedni, aztán emelkedni, mint a filmekben."

bűnügy
2014 április 01., 15:52
comments 9

Ma dél körül egy koszovói férfi megpróbálta eltéríteni a Lufthansa Münchenből Budapestre közlekedő repülőgépét. A hírekből annyi derült ki, hogy a férfi borotvával fenyegetőzött, mert ki akarták tiltani Németországból.

Beszéltünk a gép egyik utasával. Péter, aki Németországban tanul, a gépen elöl ült, a középső sorban, ahonnan még valamennyire előre lehet látni. A felszállás után még emelkedtek, amikor azt hallotta, hogy egy női hang kiabál, hogy segítsen valaki, lehetőleg egy erős férfi.

"Hárman, vagy négyen felpattantak, akkor már nem nagyon lehetett látni semmit. Csak azt éreztük, hogy a gép elkezd nagyon gyorsan süllyedni, aztán emelkedni, mint a filmekben."

Péter szerint még mindig nem lehetett látni a fenyegetőző férfit, de azt igen, hogy hátulról egy légiutaskísérő egy feszítővasszerű tárggyal siet előre, amit aztán vissza is vitt hátra.

Hirtelen megnyugodott kint mindenki, úgy nézett ki, hogy kinyitották a pilótafülke ajtaját, aztán bementek rajta és visszazárták. Onnantól nem láttak semmit, és a légikísérők megkértek mindenkit, hogy maradjanak ülve.

Dél körül szálltak le megint Münchenben, aztán a hátsó ajtón kivittek mindenkit a gépről. Egy buszon ültek vagy fél órát, a gépet pedig ellepték a rendőrök és a tűzoltók. Egy kamerát felemeltek úgy, hogy belássanak vele a pilótafülkébe, de mást nem lehetett látni. Ezután fél egy körül bevitték őket egy lezárt váróba, ahol a rendőrök mindenkit kihallgattak és átvizsgáltak.

"Nagyon profik voltak végig, a légiutaskísérők is teljesen nyugodtak voltak, leszállás után is ott várt minket az étel és a víz."

Péter szerint a magyarok nagy része már továbbindult haza, ő még várt a gépére. A kihallgatások alatt mondta neki egy férfi, hogy állítólag egy borortvát szorított a gépeltérítő egy légiutaskísérő nyakához, és követelte, hogy engedjék be a pilótafülkébe. Az egyik stewardess meg is sérült a kezén, de a többiek már ellátták, mire leszálltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.