A baloldal szerint Rogán többet költ havonta, mint amennyit keres

POLITIKA
2014 április 01., 10:30
comments 183

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a mentelmi bizottságnál a Kormányváltók képviselőjelöltje, Rogán Antal választókerületi ellenfele, Kerék-Bárczy Szabolcs. A pártban ugyanis kiszámolták, mennyit költ havonta a polgármester-képviselő, és szerintük csak az alaptételekre több jön ki, mint Rogán nettó fizetése.

Így számolnak, havi tételekben:

  • jelzálogkölcsönének törlesztőrészlete 500 ezer forint
  • a közös költség a Pasa Parkban lakásaik után 300 ezer forint
  • a rezsi 150 ezer forint
  • Audi A3-as autójának lízingdíja 200 ezer forint
  • gyermekeik magánóvodájának havi díja 150 ezer forint

Így 1,3 millió forint jön ki, és ebben még nemcsak a mindennapi költségek nincsenek benne, hanem az sem, hogy Rogánnak tartásdíjat kell fizetnie harmadik, korábbi házasságából származó gyereke után is, ami a bírósági gyakorlat szerint fizetése 30 százaléka is lehet, mondta Juhász Péter, az Együtt-PM politikusa. Rogán jelenlegi feleségének közben nincs jövedelme.

Ezzel szemben úgy számolnak, Rogán nettó havi fizetése a nyilvánosan elérhető adatok alapján 1,2 millió forint. Vagyonnyilatkozata szerint

  • polgármesterként havi bruttó 632 400 forintot
  • képviselő-frakcióvezetőnként bruttó 788 460 forintot
  • és 278 280 forint választókerületi pótlékot keres

Ez összesen bruttó 1,69 millió forint.

Az ötödik kerületi önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztató a Fidesz stábját is érdekelte, jelen volt Kaminsky Fanni, Orbán Viktor Facebook-oldalának kezelője és bulvárfelelőse is. Az Index tegnap arról írt, hogy a legutóbbi, Rogán vagyonosodásáról szóló sajtótájékozatón az MTI, vagyis az állami hírszolgálat nem volt jelen - ők a mai tájékoztatót is kihagyták.

Rogán ingatlanügyéről korábban itt írtunk:

Rogán tegnap a következő nyilatkozatot adta ki:

Vásároltunk egy lakást a feleségemmel együtt 5 éve egy 20 éve épült, 32 lakásos budai társasházban, majd amikor megszületett Áron fiunk, kibővítettük azt. Ahogy sokan mások, mi is hitelt vettünk fel. Minden tisztességes és törvényes a lakásvásárlásunkban. Egyedül annyi hibát követtem el, hogy pontatlanul töltöttem ki a vagyonnyilatkozatomat, amit utólag teljesen jogszerűen kijavítottam. Sokan éltek már rajtam kívül a javítás lehetőségével, például Lendvai Ildikó, Kolber István és Lamperth Mónika.

Ezzel kapcsolatban mi is kerestük kérdéseinkkel, egyelőre nem válaszolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.