Elítélték a bedrogozva képzeletbeli gyermekével egy püspökladányi óvodába besétáló csodaharcos férfit

bűnügy
2014 április 03., 09:14
comments 29

Jogerősen 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki még 2011-ben bedrogozva bement egy püspökladányi óvodába, majd amikor kijöttek a rendőrök, összekapott velük. Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt ítélték el, írja a HajdúPress.

Az ítélet szerint a férfi egy buliba érkezett előző este, ahol marihuánát és dizájner drogokat fogyasztott, reggel pedig az utcán egy unokáját kísérő nagypapát kezdett el követni.

A vádlott a bíróság ténymegállapítása szerint azt hallucinálta, hogy az ő gyereke is abba az óvodába jár.  Előbb az óvónők, majd a karbantartó próbálta elküldeni, de ő nem volt hajlandó távozni. Az óvónők bezárták az ajtókat, majd kihívták a rendőröket. A rendőrök az udvaron találtak rá a férfire, aki megpróbált egy biciklijét toló szülőre irányítani a figyelmet, azzal, hogy ő biciklitolvaj. Majd megpróbált elmenekülni, de falhoz állították.

Cz. Győző  folyamatosan ellenállt, támadó állásba helyezkedett és még azt is mondta a rendőröknek, hogy

„Na gyertek, karatézzunk!”

, majd menekülni kezdett, többek között átugrott egy kétméteres kerítést, és kifutott az utcára. A sportos múltú férfi után a rendőrök autóval és gyalog indultak el, de hiába érték utol, a férfi folyamatosan ellenállt, dulakodás közben megszerezte az egyik rendőr gázspray-jét, és arcon fújta vele a rendőrt. Végül újabb két autóval még négy rendőr érkezett a helyszínre, hatan tudták úgy lefogni, hogy megbilincseljék. Az óvoda vezetője később arról beszélt, hogy ilyen hihetetlen erejű embert még nem látott. (via HajdúPress)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.