Botka László finoman bejelentkezett

POLITIKA
2014 április 11., 07:51
comments 64

Az eddigi szocialista megszólalókhoz képest jóval önkritikusabb hangot ütött meg Botka László, Szeged polgármestere.

Botka Kálmán Olga vendége volt, és még ha elkenve is, de azért elég világosan beszélt arról, hogy változtatásra van szükség az MSZP-ben, ha 2018-ban meg akarják verni Orbán Viktort. Botka elismerte, hogy a választásokon nem volt elég az, amit felmutattak, és miért nem tudták megszólítani a Fideszben csalódottakat.

A választási törvény átalakítása miatt ráadásul már nem elég egy ellenzéki pártnak a kisebbik rossznak lenni, a nagyobbik jónak kell lenni Botka szerint, különben nem lehet nyerni. Botka kérdésre elmondta, nagyon örül, hogy ezt Bajnai Gordon is így gondolja.

A párt választmánya a hétvégén ül össze, előbb Mesterházy Attila fog értékelni, utána pedig ehhez szólhat hozzá majd mindenki. Azt nem kívánta kommentálni, hogy Mesterházy Attila nem kívánt lemondani, ugyanakkor szerinte ez elsősorban nem is személyi, hanem politikai kérdés. A tisztújítás ősszel lesz a pártban, hogy ezt előrébb hozzák, azt mindenképp akadályozza, hogy addig még kampányt is le kell vezetnie a pártnak.

Komoly problémának nevezte, hogy az MSZP elveszítette szervezeti felépítettségét vidéki kistelepüléseken, ott, ahol hagyományosan erős volt a párt, most azonban versenyhátrányba kerültek. Ezért egy alulról építkezésre van szükség.

„A baloldal veresége azt jelenti, hogy az emberek nem bennünk látják a jövőt”

– mondta a politikus, aki szerint a kudarcnak személyi, stílusbeli, hitelességbeli okai is lehetnek. A hitelességhez például az kéne, hogy ne magyarázkodjanak, hanem elmondják, hogy tanultak a hibáikból.

(Kiemelt kép: Kelemen Zoltán Gergely/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.