Brüsszeli pénzből nyomtatnak szerelmes levelet Orbán Viktornak

POLITIKA
2014 április 15., 13:56
comments 63

"Sajnos nem ismerem személyesen. Persze szeretném, de hát ki ne szeretné. Idei március 15-i beszéde után ismét melegség töltötte el a lelkemet, mint minden beszéde végén, és nem feltétlenül az elmondottak miatt, hiszen azok egyértelműek, hanem azért, ahogyan minden egyes alkalommal szemöldökét felhúzva, fejét kissé zavartan lehajtva, papírjait rendezgetve igyekszik leplezni meghatottságát. Merthogy meghatódik… Most, a választások után, amikor soraimat olvassák, „egységbe forrott erőinknek” köszönhetően már büszkén mondhatom, hogy kicsiny, de egyre erősebb hazám miniszterelnöke változatlanul a nagyon is emberi Orbán Viktor."

Így kezdődik H. Petró Ildikó beköszöntője, a Közszolgálat című havilap idén áprilisi számában. A beköszöntő hasonló stílusban folytatódik, és például így tekint vissza az elmúlt négy év kormányzására:

"a rengeteg jó intézkedés és kezdeményezés, amelyekkel az elmúlt négy évben határainkon innen és túl is gazdagodtunk, és amelyekkel talán jobbá, emberibbé válhat szűkebb és idővel talán tágabb környezetünk"

Az igazságügyi minisztérium által kiadott, havonta megjelenő újság költségeit 28 ország adófizetői közösen állják. A lap ugyanis EU-s pénzből készül. Az ÁROP nevű program finanszírozza, ez az a program, amiből a közigazgatást lehet fejleszteni. Társfinanszírozó az ESZA (Európai Szociális Alap). A lapot szép, vastag színes papírra nyomják, de van online változata is.

Update: Sajnos időközben átalakították a fejlécet, de szerencsére van még egy screenshotunk arról, hogy nézett ki. Ha nincs ez a klassz köszöntő, talán soha nem derül ki, hogy hónapok óta kicsit kuszák a betűk. Már megérte.

kozszolg

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.