20-40 millió, vagy talán kétmilliárd eurót sikkaszthattak el Andalúziában

bűnügy
2014 április 16., 16:17
comments 3

Több tízmillió eurós sikkasztás ügyében nyomoz a spanyol rendőrség Andalúziában. Az El Pais szerint 20-40 millió eurót, az El Mundo szerint akár kétmilliár eurót (616 milliárd forintot) is elsikkaszthattak a szakmai képzések finanszírozására szánt állami forrásokból.

A gazdasági- és adócsalásokat vizsgáló különleges rendőrségi egység közlése szerint a nyomozás még kezdeti stádiumban van. Annyit tudni, hogy a munkanélküliek számára szervezett képzések megtartása az autonóm közösség kormányának, a munkaadóknak és a szakszervezeteknek az illetékességi körébe tartozott. A hatóságok azt gyanítják, hogy több vállalat kifizettette a támogatási összegeket a tanfolyamokért, amelyeket valójában meg sem szervezett.

Andalúziában hónapok óta tart a nyomozás egy másik, többmillió eurós csalás ügyében, ott a gyanú szerint a tömeges elbocsátásokban érintett munkásokat és cégeket támogató alapot csapolták meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.