Nincs több hitel a faluban, mert nem tetszik a PM-s polgármesternek a választási eredmény

politika
2014 április 16., 06:47
comments 64

Bihi Miklós, Vizsoly polgármestere a következőt írta ki a legnagyobb közösségi oldalra:

Eltelt egy hét, volt időm átgondolni a választási eredményt. Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét, senkit nem akarok megbántani, megpróbálom összegezni a gondolataimat. 170 Fidesz, 111 Jobbik, 60 kormányváltók, ha valaki nem tudja. Mi következik ebből, aki a Fideszre szavazott, nyilván elégedett a sorsával, aki Jobbikra, nem tudom, mert én nem olvastam olyat a programjukban, mely Magyarországot egy jobb irányba vinné. Ezért nekem ebből az jön le, hogy amit én képviselek, az a többségnek nem jó. Ha viszont így van, akkor stratégiát váltok, nincs kölcsön, nincs előleg, fizetés a törvényben előírtaknak megfelelően 5-én. A közfoglalkoztatást már megoldotta a kormány. Ja, elfelejtettem, hogy a kenyérhez jó étvágyat kívánjak, remélem 4 évig elég lesz.

A magyarnarancsnak elmondta a polgármester, hogy tiszteletben tartja az állampolgárok véleményét, de 12 éve irányítja a falut, sokat pályáztak, sokat dolgozott. Éves szinten 60-70 főt foglalkoztat a hivatal, sokat építettek, fejlesztettek. Ezért nem érti, hogy miért ilyen nagy arányban támogatták a Fideszt a helyiek. A Jobbik kiemelkedő arányát nem is érti.

Eddig saját zsebéből segített, és adott hitelt a rászorulóknak. Ennek most vége, amúgy is 300 ezerrel tartoznak neki.

Nem uzsorára, nem kamatra, hanem amikor legközelebb megkapták a nekik járó illetményeket, akkor annyit kaptam vissza, amennyit adtam. Megpróbáltam nekik úgy beosztani a pénzt, hogy a lakásfenntartási támogatást kiutaltam huszadika körül. A segélyt 25-én, a fizetést a közfoglalkoztatottak 29-én kapták, holott a törvény szerint minden hónap 5-éig kell kifizetni. A többi településen 99 százalékban így csinálják. Én nem így csináltam, de mostantól így fogom. 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.