Orosz zászlós páncélosok vonultak be Szlovjanszkba

külföld
2014 április 16., 14:42
comments 49
photo_camera Orosz zászlós páncélos Szlovjanszk központjában.
AFP PHOTO /GENYA SAVILOV

Egy nappal az ukrán hadsereg kramatorszki akciója után orosz lobogóval felzászlózott páncélosok oszlopa érkezett a közeli Szlovjanszkba, ahol a hétvégén három halálos áldozatot követelő összecsapás volt az ukrán nemzetbiztonság és az orosz szeparatisták között.

Az egyelőre még nem világos, hogy a páncélosokkal érkező, felségjelzés nélküli egyenruhát viselő harcosok az orosz hadsereg katonái-e, vagy netán helyi szeparatisták, akik az ukrán hadseregtől zsákmányolták a páncélosokat. Az egyik bevonuló fegyveres azt állította, hogy a csapat az ukrán hadsereg 25. légidesszantos dandárja, amely átált a szeparatisták oldalára.

Ezt más forrás egyelőre nem erősítette meg: az ukrán védelmi miniszter a parlamentben nem kívánta kommentálni a hírt, a 25. dandár főhadiszállásán meg nem reagálnak a telefonhívásokra.

Annyi biztos, hogy a bevonulók ugyanolyan, jelzés nélküli egyenruhát viselnek, mint a város közintézményeit megszálló szeparatisták. (Via The Wall Street Journal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.