Kirúgták David Moyest a Manchester Unitedtől

futball
2014 április 22., 05:41
comments 7
photo_camera REUTERS/Stefan Wermuth

Kedd reggel hivatalosan is bejelentette a Manchester United, hogy David Moyes elhagyja a csapatot. Az 50 éves skót edzőt tavaly tavasszal nevezték ki a távozó Alex Ferguson utódjának, de első szezonja óriási csalódást hozott.

A Manchester United jelenleg hetedik az angol bajnokságban, és már biztossá vált, hogy jövőre nem játszik a Bajnokok Ligájában. Sőt, arra is jó esély van, hogy még az Európa Liga-szereplésről is lecsússzanak. A BL-ből, az FA-kupából és a Ligakupából is kiestek már. Ez lesz a csapat legrosszabb szereplése 1990 óta.

Az utolsó csepp a pohárban az Everton (vagyis Moyes előző csapata) elleni hétvégi 2-0-ás vereség volt. Ezzel az Everton is oda-vissza verte az MU-t az idei szezonban.

Angol bajnokcsapat ekkora visszaesés egy év alatt a Blackburn 1996-os visszacsúszása óta nem produkált.

Moyes-szal kapcsolatban már kinevezésekor is komoly kétségek voltak, mivel korábban nem irányított ilyen méretű klubot, és nem voltak nemzetközi sikerei sem. Alex Ferguson viszont személyesen nevezte ki őt utódnak, és bíztak abban, folytonosságot hoz majd a csapatnak. Ugyan benne volt, hogy az átállás nem lesz könnyű Ferguson távozása után, de ez a szereplés minden várakozást alulmúlt.

A lehetséges utódok között egyelőre a Borussia Dortmund edzőjét, Jürgen Kloppot, Louis Van Gaalt, Diego Simeonét és Laurent Blanc-t emlegetik. A szezon végéig Ryan Giggs irányítja a csapatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.