Megtalálták a dél-koreai kompkatasztrófa századik halottját

külföld
2014 április 22., 05:46
comments 3

"Apa megment!"

Li Bjungszu nem tudta elfogadni gyermeke halálát. Bár fia már napok óta halott lehetett, víz alatt rekedt teteme pedig már oszlásnak indult, a férfi rögtön rávetette magát, hogy megpróbálja szívmasszázzsal újraélessze. Az AP megrázó helyszíni riportjában nyilatkozó többi rokon már csak abban bízott, hogy szeretteik maradványai még azelőtt előkerülnek a roncsokból, hogy nagyon oszlani kezdenének.

Hétfőn találták meg a századik holttestet. A komp 476 utasából csak 174 túlélőről tudunk, de arra már nagyon kicsi az esély, hogy a még mindig közel kétszáz eltűnt bármelyike túlélhette a katasztrófát.

A mentés drámája közepette megkezdődött a felelősök keresése is. A hajó kapitányát és a legénység hat tagját a hétvégén őrizetbe vették, Dél-Korea elnöke pedig "dühét és elképedését" fejezte ki "teljes mértékig elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan" viselkedésük miatt.

Amikor a hajó bajba került, a kapitány elsőre nem rendelte el a fedélzet elhagyását. Ezt azzal indokolta, hogy a környéken erősek a tengeráramlatok, és attól tartott, hogy a mentőmellény nélkül vízbe ugrók megfulladhatnak.

Mire szembesültek vele, hogy mekkora a baj, többen a fedélközben rekedtek. (Via The Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.