Figyelem, két szerencsés most álomutazást nyerhet a skandináv popgettóba a Hello90 jóvoltából!

POP
2014 április 23., 11:14

Egy páros belépő a tét.

Hogy esélyt adj magadnak a nyerésre, nem kell mást tenned, csak elintézni, hogy idén a DaftPunk is fellépjen a Szigeten. Vagy

  1. lájkold a facebook oldalunkat és ott ezt a cikket,
  2. írd meg nekünk facebook üzenetben, hogy szerinted hogy kell kimondani azt, hogy: MØ. Még jobb, ha videót készítesz!
  3. Így vagy úgy, április 26-ig végezz a teendőkkel!

Mi kisorsoljuk a nyertest közületek, 27-én eredmény!

És akkor most pár szót arról, hogy miért érdemes vetélkedni.

Nyilván mert szerintünk nagy buli lesz. Pontosabban lemezbemutató koncert - A No Mythologies to Follow-ról van szó, MØ első albumáról. A csajsziról, amit nagyon érdemes tudni az tényleg benne van az interjúban meg a last.fm profiljában. Na meg ebben a képben:

Skandináv lambéria két marokra való neonszínű amerikával. És egy laza copf.

Nagyjából ilyen az album is. Nagyon nagy vonalakban jellemző rá, hogy egyszerre okos, már a jövőben kutakodó északi popzene, és laza, de szintén elég új bassline-okkal megpakolt négerség, úgynevezett rap. Ez a kettősség pedig elég nagy teret ad MØ-nek, hogy meséljen az első szerelmekről és szakításokról, meg mindenről, ami beletartozik egy huszonpár éves nyugat-európai lány érdeklődési körébe.

A lemezt zeneileg MØ hangja emeli ki a sok közül - minden kritika meglepő sokoldalúságról és minőségről számol be. Érdemes mondjuk összehasonlítani a Never Wanna Know balladisztikus folytottságát és a Slow Love-ot, a lemez fülledt-szexi house himnuszát, ahol a kék ég felhőinek a magasságában is tündököl az énekesnő hangja.

link Forrás

A lemez közepe egyértelműen slágerparádé, kiváló produceri munkákkal. Az alapokat a kicsit háttérbe szorítottan kattogó Roland tr-808 szolgáltatja, amit díszítenek az aktuális hangulattal pulzáló és örvénylő szintik.

link Forrás

Az album egyik legnagyobb meglepije a közös szám Diploval, aki egy elég ismert és sikeres amerikai producer, híresen jó érzékkel mozog az elektonikus zene artériáinál, Skrillex-szel és a Birdy Nam Nam-mel is dolgozott már együtt (két példa az 10000-ből). Az XXX 88 egyszerre foglal magába magyarázós rap témákat és nagy énekeket, közben pedig úgy indul, mint egy random Metronomy szám.

link Forrás

Nagyjából tehát erre kell számítani. Amit még fixen meg tudunk ígérni, hogy mindez MØ előadásmódjában és az A38 csillagászati hangrendszerén olyan taslit ad a tavasznak, hogy menten a nyári buliszezonban találjuk magunkat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.