A kommunista Vietnam lehet az Apple kedvenc célországa

TECH
2014 április 24., 16:48
comments 7

Hirtelen nagyon értékes piaccá vált a vietnami az amerikai cég számára, miután az év első három hónapjában sikerült itt megháromszorozni a forgalmukat. Ez ötször nagyobb növekedés, mint amit Indiában sikerült elérniük.

Korábban a kommunista ország nem játszott túl fontos szerepet az Apple tervei között, de a szerdai negyedévet összegző tárgyalásokon már mint potenciális nagy lehetőség bukkant fel az ország.

Az iPhone-eladások megduplázódtak, az országban pedig sok a techfüggő fiatal, közben pedig villámsebesen terjed az internet. 2020-ra az előrejelzések szerint megduplázódhat a középosztályba tartozók száma.

A vietnami techcégek is szépet mennek, az országból származó Flappy Birds pedig egyszerűen minden idők egyik legtöbbet letöltött játéka lett.

Az ország 5,4 százalékos gazdasági növekedést produkált tavaly, de sokak szerint nem a vagyoni helyzet, hanem a magasabb társadalmi státuszba tartozás vágya hajtja az Apple termékeit választókat.

Ebből az Apple mellett a HTC és a Samsung is sokat profitál. Az országban kilencven millióan élnek, kétharmaduk 30 év alatti. Egyelőre csak 30 millióan használják az internetet az országban.

Virágzik a hamis iPhone-ok piaca is, ezekhez már 100 dollárért hozzá lehet jutni. (via BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.