Amikor lenne időd bankba menni, a bankodnak nincs ideje rád

gazdaság
2014 április 28., 18:07
comments 89

Nemrég a Business Insider mutatott egy ábrát annak bizonyítására, hogy az amerikai gazdasági rendszert át kell alakítani, mert a bankok csak olyankor vannak nyitva, amikor az emberek többségének a munkahelyén kell lennie.

banki nyitvatartás usa

Ettől a vicctől a valóság sem áll nagyon távol. Megnéztük, hogy csak Budapesten egy átlagos hétfőn mikor vannak nyitva a bankfiókok. Az adatokat a nyitvatartas.hu-ról vettük, csak azokat a bankokat néztük, amiknek legalább 4 budapesti fiókjuk van. Ezt összevetettük azzal, amikor az emberek többsége dolgozik (8 és 16, illetve 9 és 17 óra között).

Az eredmény az egy rövid időintervallum, amikor az ügyfél és a bank is ráér.

photo_camera KATTINTÁSRA MEGNŐ!

A vizsgált bankoknak egyébként ennyi budapesti fiókjuk van: Allianz (16), Axa (10), Budapest Bank (31), CIB (40), Citibank (13), Erste Bank (45), FHB (17), K&H Bank (46), KDB (6), Magnetbank (7), MKB (21), OTP Bank (94), Quaestor (4), Raiffeisen Bank (56), Sberbank (22), Unicredit Bank (42).

Természetesen nincs azzal semmi baj, hogy a többség munkaideje alatt is nyitva vannak a bankok, hiszen a cégek ilyenkor is mozgatják a nagy pénzeket, de a lakossági ügyfeleknek nagyon össze kell kapniuk magukat, ha bele akarnak férni a bankok idejébe. Még jó, hogy 2014-et írunk, és van netbank.

Herczeg Márk, Tbg

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.