A csend az új zaj

ZENE
2014 május 04., 06:29

Az előző este utóhatásai miatt ázottan-borongósan induló hétvégi délelőttökre kitalált zenei sorozatunkban most egy különleges világból merítettünk segítséget. Az eheti válogatást a Musica Moralia nevű zenekar mögött álló Meggyesházi Éda rakta össze.

Az ő zenéjét nem egyszerű körülírni. Az akusztikus hangszerek jól ismert hangzásait szanaszét feszítő, majd izgalmasan újra összerakó alapoknak és a földöntúli éneknek a keveredése valami olyasmit eredményez, amihez hasonlót tényleg ritkán hallani magyar előadótól. A Musica Moralia dalait Soundcloud-on és Bandcamp-en lehet meghallgatni, a friss történéseket és koncertidőpontokat pedig Facebook-on érdemes keresni.

444_hangOver_#50 - Meggyesházi Éda (musica moralia) by !!444!!! on Mixcloud

És a mai válogatás is ebből a világból építkezik, még ha talán a nagyon kísérleti, anti/freak-folk vonalnál egy fokkal visszafogottabban is: indie és posztfolk számok váltogatják egymást váratlanul szép Nirvana-feldolgozással és a végén kötelező táncelemmel ebben a hatvan percben.

edaiszik

Sorozatunknak ez már bizony az ötvenedik (!) része volt. Itt lehet megtalálni a korábbi alkalmakat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.