Károly herceg Hitlerhez hasonlította Putyint

külföld
2014 május 21., 16:13
comments 11

Az örökös brit trónörökös csinos diplomáciai botrányba keverte az uralkodócsaládot, amikor Kanadában, egy múzeumi séta során azt mondta egy egykori lengyel hadifogolynak, hogy Vlagyimir Putyin Ukrajna elfoglalásával hasonlóan járt el, mint Hitler tette a harmincas években.

És bár az egész egy magánbeszélgetés keretében hangzott el, természetesen kiszivárgott. A brit uralkodócsalád tagjai eddig távol tartották magukat az ehhez hasonló nyílt politikai üzenetektől. És mindez különösen rosszkor jöhet a hercegnek, aki az utóbbi időben egyre több feladatát vállalt át a királynőtől, készülődvén ezzel a hatalomra kerülésre.

photo_camera Transzparens egy kijevi tüntetésen (AFP PHOTO / YURIY DYACHYSHYN)
A megjegyzést állítólag Marienne Fergusonnak mondta a herceg, amikor a közelmúlt világpolitikai eseményeiről csevegtek. És valami olyasmi kontextusban hangzott el, hogy amit most Putyin Ukrajnával tesz, az egyáltalán nem példa nélküli. Mert hasonló történt már a harmincas években is, Hitler által.

Károly herceg hivatala nem kívánta kommentálni az esetet, a miniszterelnök-helyettes, Nick Clegg pedig arról beszélt, hogy ez nyilvánvalóan egy magánbeszélgetés volt csak.

A kiszivárgott sztori nem fog segíteni Károly következő nagy nemzetközi szereplésének sem, amikor a normandiai partraszállás évfordulójára utazik majd Franciaországba júniusban. A rendezvényre, ahol a tervek szerint ott lesz az orosz elnök is.

Az ilyesmiből amúgy csak Angliában lesz ekkora balhé, Hillary Clinton simán húzta meg ugyanezt a párhuzamot még áprilisban. (Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.