Durva robbantásos merénylet Kínában

Terrorizmus
2014 május 22., 05:12
comments 5

Két terepjáró behajtott egy nyitott piac területére csütörtökön az északnyugat-kínai Hszincsiang (Xinjiang) székhelyén, Urumcsiban, és az egyik felrobbant. Az esetnek halálos áldozatai és sérültjei vannak.

Az autók, amelyekből robbanóanyagokat dobáltak ki, helyi idő szerint nem sokkal reggel 8 óra előtt hajtottak bele a tömegbe. A sérülteket kórházba szállították. Az Urumcsi belvárosában lévő helyszínt lezárták, megerősítették a rendőri jelenlétet. A piac felől több helyről is gomolygó füst látható.

Kínában az elmúlt időben terrorcselekmények sorát követték el, két pályaudvari merényletben több tucatnyian meghaltak, több mint kétszázan megsérültek. Az ország több nagyvárosában fokozták a készültséget. A hatóságok szerint a támadók hszincsiangi szakadárok, vallási szélsőségesek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.