Ön melyik pályaművet küldte volna Milánóba?

Tbg
KULTÚRA
2014 május 27., 13:24

Sámátematikával készül Magyaország a 2015-ös milánói világkíállításra, a nyertes pályaműről részletes beszámolt a Cink. De, ha az embernek van egy kis ideje, érdemes megnézni a többi pályaművet is.

Íme az öt legőrültebb terv, ami az expóra készült.

Hunnia

Ha a magyar zászló és a címer kevés lenne, ugyanazt egy óriási pavilonnal is lehet még nyomatékosítani: az ország széle recés, nincs felette tető.

photo_camera )

Hullámvonal

Hasonló koncepció, de itt már keretek közé szorult az ország alakja. Bónusz: A pázsitos Aflöldön szarvasmarha ácsigál, bent a plafonon a Balaton szolgál csillárként.

photo_camera )

Akapa

Matula bácsi nyelvével csettintene, ha látná. Gunyhó, kunyhó, kunyhócska.

photo_camera )

Hirtelenötlet77

Valóban nem sokat gondolkodhatott a következő terven az alkotó, ő a Szent Koronát helyezte - talán - medvehagymalevelek közé, a színvilág pedig egyszerre idézi Bogyót és Babócát.

photo_camera )

Magma5

Kecskefészek!

- kiáltott fel a terv láttán Heti Ügyeletes Szerkesztő Kolléga. Hagyjuk rá, úgyis ő a főnök, én meg csak egy beosztott.

photo_camera )

Sátoros ünnep

Ha sohasem tudta megfogalmazni, de mindig is érzett valami kapcsolatot a siófoki bazársorok, a Hungexpo és a 90-es években épített boltíves, erkélyes lakások között, akkor igen, ez egy autentikus magyar alkotás. Sok ilyet látni Magyarországon, miért ne mutassuk meg a világnak is?!

photo_camera )

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.