Áttört egy körözött román bűnöző a nagylaki határon

bűnügy
2014 május 29., 11:37

BMW-vel érkezett a magyar határhoz két román férfi tegnap este. A román határőrök átfutatták a schengeni rendszeren a sofőr adatait, és kiderült, hogy Svájcban elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt körözik. A férfi nem szállt ki a kocsiból, hanem gázt adott, és áthajtott a határon, elsodorva egy román rendőrt, aki könnyebben megsérült. A BMW-t a magyar rendőrök a nagylaki határ közelében megtalálták, és elfogták a körözött férfi utastársát is. De a sofőrt továbbra is keresik.

Róla van szó:

romanffi

Filimon Gheorghita 38 éves román állampolgár, 170 centiméter magas, fekete hajú, fekete trikót és farmert viselt, amikor áttört a határon. A rendőrség azt írja: "Menekülésének elvetemültsége arra utal, hogy a férfi semmitől sem riad vissza, ezért kérik, hogy aki jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a rendőrséget".

Ellenőrzőpontokat állítottak fel a Makóról kivezető utakon, megállítják és ellenőrzik a városból kihajtó járműveket, a sofőrök figyelmét pedig felhívják arra, hogy ne vegyenek fel stopost.

Makón és a környező településeken is golyóálló mellényt viselő rendőrök keresik a szökevényt. Délelőtt egy Aradi utcai panziót vizsgáltak át az egyenruhások, ahol az MTI információi szerint rövidebb időt töltött a körözött férfi. A közeli Gerizdes városrészt utcánként vizsgálják át a rendőrök - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.