Nagyon sok bevándorló jön Európába

külföld
2014 május 30., 08:37

Idén még a 2011-es csúcsnál is több illegális bevándorló érkezhet az EU-ba. Akkor elsősorban az arab tavasz zavargásai miatt összesen 140 ezer illegális belépőt azonosítottak az EU-s tagállamok hatóságai. Most az év első negyedében már több mint 60 ezret. Tavaly az első negyedévben 15 ezren sem voltak.

Az Európába érkezők harmada szír állampolgár, és az ott tomboló polgárháború elől menekülnek. Az illegális bevándorlók túlnyomó többsége a Földközi-tengeren keresztül érkezik, és a legtöbben Olaszországban érnek partot. Az olasz kormány naponta 300 ezer eurót (90 millió forintot) költ arra, hogy ellenőrizze a déli partokat.

A legtöbben Líbia felől jönnek, mert Afrikából onnan indul a legtöbb embercsempész hajó. Sokan Afrika délebbi területeiről is Líbián keresztül próbálnak Európába jutni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.