Második szabadságharcukra készülnek a Frankel Leó utca lakói

Tbg
Budapest
2014 június 05., 10:34
comments 74

Dont Mess With The Frankel Leó Street! - tartja a vízivárosi mondás.

A II. kerületi utca második alkalommal lázad fel az önkormányzat - szerintük - önkényes döntése ellen: ezúttal azt szeretnék megakadályozni, hogy a Budapesten már csak ritkaságszámban látható macskaköves utcájuk burkolatát lecseréljék aszfaltra.

photo_camera Ő már nem fog emlékezni a macskakőre :((

Bár az önkormányzat szerint egyeztettek egy lakossági fórumon az utcafelújítás mikéntjéről, erről a lakók lemaradtak, állításuk szerint azért, mert meg sem volt hirdetve rendesen az egyeztetés, sőt akikről az önkormányzat azt állítja, hogy ott volt, azok sem tudnak róla, hogy ott voltak.

Az ügy részleteiről és a péntek reggeli (8 és 9 óra között) tiltakozásról az utcalakók Fb-oldalán olvashat. A lakók egyébként azért sem értik az aszfaltozást, mert az utca zsákutca, csak célforgalom van benne, tehát különösebb autóforgalommal nem kell számolni.

Az önkormányzat a beruházás megindulása után levelezett a tiltakozó lakókkal, Láng Zsolt polgármester szignálta a levelet. Szerintük a macskakő felülete csúszós, veszélyes, az aszfaltozás pedig olcsóbb is, mintha rekonstruálnák a bazaltkockás állapotot.

A Frankel Leó utcaiak ebben a kurzusban már egyszer kiálltak magukért, tiltkozásukkal elérték, hogy ne változzon meg az utca neve Zsigmond királyra. (Az ötvenes évek előtt ez volt az utca neve.) A bazalt macskakő azért nagy érték, mert már nem készül ilyen kockakő, számuk tehát véges.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.