Egyiptomnak elege lett a nők elleni erőszakból

külföld
2014 június 06., 04:29
comments 22

Az Adly Mansour által benyújtott törvény szerint Egyiptomban a szexuális zaklatás miatt akár öt év börtönt is kaphat az elkövető. Eddig nem is volt törvény erre az országban, így nem meglepő, hogy egy 2013-as ENSZ tanulmány szerint minden tizedik egyiptomi nő már tapasztalt zaklatást, nemi erőszakot. A probléma már komoly méreteket öltött, mióta megbuktatták Mubarak elnököt, ezért határoztak annak azonnali megfékezésére.

photo_camera AFP PHOTO/GIANLUIGI GUERCIA

Az új törvény a zaklatót hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélné vagy jelentősebb pénzbüntetést szabnának ki rá. Emberjogi aktivisták szerint az új törvény nem fog sokat érni, mert a bíró dönthet, hogy börtön vagy bírság, és kizárólag férfiakból álló bírói testület mindig az enyhébb ítéletet fogja hozni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.