Ma sem eresztette el a kormány grabancát az RTL

POLITIKA
2014 június 14., 18:08
comments 255

rtl_l_simon

Lázár János a budapesti metró felújítása helyett villamost építene Hódmezővásárhely és Szeged között, tudhatta meg az ilyen hírektől az elmúlt pár évben elszokott publikum az RTL Klub szombat esti híradójából. A csatorna tehát tovább vívja harcát a kormánnyal, már amennyiben harc az, hogy

végre normális hírműsorokat készítenek valódi problémákról szóló valódi riportokkal.

Ma például Lázár János és L. Simon László volt a terítéken.

Előbbi az uniós források apropóján. Az új kormányban Lázár János már miniszterként felügyelheti az uniós pénzek elosztását. Így ő volt az, aki lehúzta a budapesti közlekedési fejlesztéseket. Hogy miért, arról elég zavaros magyarázatok hangzottak el eddi. Először azt mondták, hogy a régió fejlettsége miatt már nem is járna pénz Budapestnek. Aztán azt, hogy Budapesten minden uniós forinthoz az államnak is hozzá kéne tenni a maga egy forintját, vagyis ötvenötvenben kéne finanszírozni a fejlesztéseket. Ezért inkább egyáltalán nem költenének erre uniós forrásokat. Magyarán

nem jut pénz, például a 3-as metró szerelvényeinek cseréjére és a vonal felújítására.

Helyette viszont villamos épülhet majd Szeged és Hódmezővásárhely között - ezt pedig különösen pikánssá teszi, hogy Lázár Hódmezővásárhely polgármesteréből lett az, aki.

Ezután L. Simon László, a reklámadó beterjesztője következett. Ő volt az, aki az RTL kormányellenes bosszúhadjáratát vélte felfedezni amögött, hogy az RTL beszámolt Orbán Viktor édesapjának egymilliárdos osztalékáról. Most átadnám a szót L. Simonnak, aki szerint

"ilyen témával komoly híradó nem foglalkozik."

LOL, és akkor ezt hagyjuk is ennyiben.

A kormánykommunikáció másik válaszcsapása az volt, hogy

"az RTL azért tiltakozik, mert most már Magyarországon is kell adót fizetnie."

Az RTL most rákényszerítette L. Simont annak beismerésére, hogy az RTL - mint minden más magyar vállalkozás - eddig is fizetett adót Magyarországon.

Tavaly például 8,9 milliárd forintot. A reklámadó pedig nem adózatlan jövedelmet sarcol, hanem olyat, ami után áfát és nyereségadót is fizetnek a médiavállalkozások - vagyis kimondottan büntetőjellegű különadóról van szó, ha eddig valaki félreértette volna a szándékot. Persze ezt már nem L. Simon mondta, hanem én.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.