Cahill a vébé legnagyobb gólját lőtte

futball
2014 június 18., 17:55

A spanyolok megalázása után meglepően tompán kezdő holland csapat a világbajnokság legfordulatosabb meccsén győzte le az ausztrálokat. Megszületett a vébé legnagyobb gólja, a leghosszabb szólógólja és a legijesztőbb sérülése.

Robbené volt a szólógól, a saját térfeléről indul, ezzel szereztek vezetést a hollandok a 20. percben.

Az ausztrálok rögtön a középkezdésből válaszoltak. Kiadták a jobbszélre, a beadást az első meccsen is pazarul játszó Cahill a 16-oson belülről zúdította a felső lécre, onnan pedig a kapuba. A vébé eddigi legnagyobb gólja.

photo_camera Fotó: AFP

Az egyenlítés után az ausztrálok maradtak támadásban, simán elmehettek volna akár kettővel is, de a legnagyobb helyzeteiket is elbénázták. Viszont elveszítették a legjobbjukat, Cahillt az utolsó meccsre. A csatár teljesen feleslegesen szabálytalankodott Martins Indi ellen, amiért sárgát kapott. A tornán a másodikat. Martins Indit pedig hordágyon kellett levinni. Végül a második félidő 54. percében 11-esből az ausztrálok tényleg fordítani tudtak, Janmaat kézzel ért a labdába a holland 16-os belül, Jedinak belőtte a 11-est.

De erre is szinte azonnal jött a válasz, az egészen meccsen semmit sem csináló van Persie meglőtte a maga gólját.

Az ausztrálok még kihagyták a meccs helyzetét, az ellentámadásból pedig a hollandok eldöntötték a meccset. A 68. percben Depay jó 30-ról lőtt, nem tűnt háríthatatlan lövésnek, de Ryan nem tudta megfogni.

Ezután a hollandok már kézben tartották a meccset, az ausztrálok elfáradtak, és a második vereségükkel lényegében kiestek.

Spanyol-Chile jön kilenctől, éjféltől Kamerun-Horvátország, aztokat is közvetítjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.