Fejszékkel támadtak a mahjong játékosokra ujgur szeparatisták

külföld
2014 június 19., 16:59
comments 17

A kínai állami televízió mutatta be a lenti felvételt, amin látni, hogy három ujgur elszakadás párti férfi egy mahjong játékteremben ránt késeket és fejszét. A dulakodásban és késelésben négy embert sebesítettek meg súlyosan.

A támadókat végül kikergették a teremből, a biztonsági erők végül kettő késelőt lelőttek, egyet megsebesítettek. Az ujgur népcsoport muszlim vallású, és Kína nyugati sarkában élnek, mintegy tízmillióan. A kínai állam a népcsoport ellen folyamatosan elnyomó politikát alkalmaz, elszakadási törekvéseiket letörik és agresszív kínai betelepítést alkalmaznak az ujgur tartományban. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.