Suárez legyőzte Angliát

futball
2014 június 19., 19:07
comments 5

Az első fordulóban mindkét csapat veszített. Az angolok voltak kevésbé elégedetlenek az olaszok elleni vereség után, sőt kifejezetten dicsérték a hosszú után nem teljesen reménytelennek tűnő csapatukat. Így talán érthető, ha ugyanaz volt a kezdőjük, mint az olaszok ellen, annyi változás volt, hogy Hodgson belátta, hogy Rooneyt nem a balszélen, hanem középen kell játszatni.

Az uruguayaiknál több változtatás volt, a legfontosabb, hogy az első meccsen nagyon gyenge Forlan helyén kezdett a térdsérüléséből végképp felépülő, Costa Riva ellen a biztonság kedvéért még kispadoztaott Luis Suárez, aki éppen az angol bajnokság gólkirálya és legjobbja volt a szezonban. Suárezzel együtt hat liverpooli játékos volt a pályán, öt az angoloknál.

Nagy iramban, de kevés helyzettel kezdtek. Hartot egy szöglet után lepték meg az uruguayiak, akik észrevették, hogy a szögleteknél az angol kapus nem állít játékost a rövid oldalra a kapufához, de nem lett belőle gól. Aztán Rooney kezdte meg a küzdelmét a vébéátkával, tizedik meccsén első gólját igyekezett megszerezni. Előbb rúgott egy olyan szabadrúgást, ami centi8kkel ment mellé, Muslera mozdulni sem tudott rá. Aztán egy szögletet nézett el a kolumbiai kapus, Rooney pedig 20 centiről fejelte kapufára a nemcsak a kapuson, de majdnem felette is elszálló labdát.

Az angoloknál volt inkább a labda, azzal viszont nem nagyon tudtak mit kezdeni. Az uruguayiak védekeztek és elég könnyedén tartották távol a kapujuktól az angolokat, miközben veszélyesebb helyzeteik voltak. A vezetést is megszerezték a 39. percben, a bal szélen Cavani kapott labdát, parádés passzt adott a középen érkező Suáreznek, aki könnyedén fejelt a hálóba Jagielka mellett. Ketten intézték el a komplett angol védelmet.

A második félidőben meglepő módon nem a hátrányban lévő angolok, hanem az uruguayiak kezdtek jobban, hatalmas helyzeteket hagytak ki, aztán visszaállt az első félidő játéka: az újra korábbi reménytelen válogatottjukra emlékeztető angoloknál volt a labda, az uruguayiak pedig fegyelmezetten védekeztek. Rooney kihagyott még egy hatalmas helyzetet, de aztán megszerezte első világbajnoki gólját, Johnson pazar átadását közelről már csak be kellett passzolnia.  

A gól után az angolok támadásban maradtak, de Suárez a 85. percben lecsapott egy eladott labdára (nem volt lesen, mert Gerrard fejéről került hozzá a labda), és bebombázta azt Hart mellett. Második gólja után aztán gyorsan lecserélték a térdsérülése után parádésan visszatérő csatárt.

Az már kicsit sem meglepő, hogy ezen a világbajnokságon egy meccs 2-1-re végződik, ez is az lett.

Uruguay: Muslera - Caceres, Gimenez, Godín, A. Pereira - González, Arévalo Rios, Rodríguez - Cavani, Lodeiro (Stuani, 67.), Suárez (Coates, 88.)

Anglia: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Henderson (Lambert, 87.), Gerrard - Welbeck, Rooney, Sterling (Barkley, 65.) - Sturridge

Anglia második vereségével matematikailag még nem esett ki, de bízniuk kell abban, hogy Olaszország holnap megveri Costa Ricát, aztán Uruguayt. Ők pedig az utolsó körben legyőzik Costa Ricát. Van rá esély, de elég halvány. Az angol csapat támadásban elég töketlennek tűnik, Uruguay viszont összehasonlíthatatlanul jobban játszott Suárezzel, mint az első körben nélküle.

[read-html fifa2014_tippjatek.html]

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.