Öt dolog, amire emlékezni fogunk a vébé 8. napja után

futball
2014 június 20., 09:05
comments 16
  • Ezt az Angliát szoktuk meg.
  • Rooney megcsinálta.
  • Az ember, akitől jó kedved lesz.
  • Hogy lehetett ezt kihagyni???
  • Még valaki, akire figyelni kell.
  • Ez történt csütörtökön.

1. Welcome back, régi ismerős Anglia! Már hiányoztál!

Angliának jól áll, hogy kiscsapat lett, írtuk az olaszok elleni meccs után, ahol ugyan kikaptak, de végre nem csak döglődő halként vergődtek a piacon. Erre mi történik a második meccsen?

Visszakapjuk a jól ismert reménytelen, fogalmatlan, elképzelés nélküli, fáradt, öreg bulldogot.

Persze voltak helyzeteik, Sturridge, Sterling és Welbeck rohangáltak most is, csak éppen az egésznek semmi értelme nem volt, így még egy önmagához képest közepes Uruguay is simán verte meg őket. Rooney gólját, és az utána következő néhány percet leszámítva, amikor egy kicsit tényleg megzavarodtak az uruguayiak, egyetlen szakasza sem volt a meccsnek, amikor Anglia játszott volna fölényben.

Ez a gól pedig mindent elmond. És most nem is Suárez zseniális mozdulatára gondolunk. Hanem arra, hogy számoljuk meg, hány angol áll hány uruguayival szemben. És mégis mi az eredmény.

2. Rooney stílusos bukása

photo_camera LUIS ACOSTA / AFP

Nem mintha az ilyesmi sokat számítana, de Rooney még egy nagyszerű rekorddal is megajándékozat saját magát. Gólját a 75. percben szerezte. Éppen két perccel azután, hogy 750 perccel beállította

“a legtöbb idő, amit csatár gól nélkül eltöltött vébéken”

rekordot.

3.  Egy ember, aki élvezi a focit

photo_camera EITAN ABRAMOVICH / AFP

A sérülésből felépült Suárez játékára, sőt, egész jelenlétére a legjobb szó a

virgonc.

Mindkét gólja élményszámba ment, a lassításokon pedig jól látszott, már akkor széles mosoly volt az arcán, amikor a labda még a háló felé játszott. Egyszerűen jó kedve lett annak, aki nézte őt. Pedig ha valaki, akkor a Premier League gólkirálya ellen lett volna ideje és lehetősége felkészülni az angol válogatottnak. Ez nem nagyon sikerült, Suareznek pedig volt egy remek estéje.

4. A vébé kihagyott helyzete

Olyan azért ritkán fordul elő az ember életében, hogy egy világbajnoki meccsen egyetlen védőtől sem zavartatva szemtől szembe találja magát a kapussal közvetlen közelről. A kolumbiai Teofilo Gutierrez ezt hozta ki ebből Elefántcsontpart ellen:

5. Figyeljünk James Rodriguezre!

photo_camera EITAN ABRAMOVICH / AFP

Az előzőt leszámítva Kolumbia kezd egyre jobban kinézni. Japán ellen egyetlen pont elég nekik a csoportelsőséghez, akkor pedig jó eséllyel Uruguay (vagy Costa Rica) ellen játszanak majd, ami a mostani formájukban nem tűnik leküzdhetetlen akadálynak. Cuadradót már dícsértük az első fordulóban, most felzárkózott mellé a Monacóban játszó James Rodriguez is, aki már második gólját szerezte, és húzóember volt a csapatban. Azt nem mondjuk, hogy meg sem érzi Falcao hiányát a kolumbiai válogatott, de egyelőre nélküle is elég meggyőző a műsoruk.

A meccsek összefoglalója:

Kolumbia - Elefántcsontpart 2 - 1
Anglia - Uruguay 1 - 2
Japán - Görögország 0 - 0

A sorozat korábbi részei.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.