Olyan, mintha elbúcsúzott volna egymástól az Együtt és a Szolidaritás

POLITIKA
2014 június 21., 11:34
comments 77

Nehéz máshogy értelmezni a Szolidaritás és az Együtt közleményeit a mai taggyűlés után, mint hogy a két szevezet gyakorlatilag szakított egymással.

Önálló karakter kialakítására törekednek az Együtt - a Korszakváltók Pártja szombati, budapesti taggyűlésének részvevői - mondta Juhász Péter alelnök az MTI tudósítása szerint. Szerinte azt szeretnék elérni, hogy "demokratizálódjon a mindeddig választási pártként és ebből adódóan felülről irányítottan" működő Együtt.

A Szolidaritás közben közölte, továbbra is közösen készül az őszi önkormányzati választásokra az Együttel,

de

vissza akarnak találni gyökereikhez, és markánsabb utcai politizálásra készülnek. Kónya Péter az Együttben semmilyen tisztséget nem vállal, azt mondja, parlamenti munkája mellett a mozgalom építésére akar koncentrálni.

Egy másik értelmezés szerint valójában nem feltétlenül a szervezetek szakításáról van szó. Az Index cikke szerint inkább Kónya Péter szénája áll kifelé, miután már a Szolidaritás is kiábrándult belőle.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.