A Fidesz nem hagyja az út szélén a politikusait

politika
2014 június 23., 08:58
comments 29

Kisebb lett a parlament. Ez a választóknak jó, ugyanis így a fenntartása is olcsóbb, kevesebb képviselő alszik a padsorokban, a nevüket sem kell megjegyezni, és a külföldi ismerősök sem csodálkoznak többé azon, hogy a 10 milliós Magyarország parlamentjében több képviselő ül, mint a spanyol alsóházban.

De valamiből a politikusoknak is élniük kell, a munkaerőpiac pedig kemény hely, ezért a parlamenti képviselők nem nagyon örültek a létszámcsökkentésnek. A Fidesz viszont törődik gyermekeivel, nem hagyja munka nélkül azt, aki az elmúlt 4 évben megfelelően szavazott.

  • Dancsó József még februárban dobbantott az Államkincstár élére,
  • a KDNP-s Spaller Endre a Nemzeti Innovációs Hivatal vezetője lett nagyjából havi 1 milliós államtitkári fizetésért,
  • 46 volt fideszes képviselő (például Cser-Palkovics András) polgármesterként folytathatja, azaz őket jelöli a párt az őszi önkormányzati választáson,
  • Kilencen polgármesterségre,
  • ketten pedig fővárosi alpolgármesteri jelölésre számíthatnak. Többségük fizetése meghaladja a havi félmilliót.
  • 9 ex-képviselőből megyei közgyűlési elnök és alelnök lehet, 600 ezer körüli havi fizetéssel,
  • heten járási hivatalok élére kerülnek 700 ezerért,
  • lesz legalább négy megyei kormánymegbízott havi 1 millióért,
  • a parlamentből kieső miniszteri biztosok pedig biztosi kinevezésük megtartásával havi 750 ezret vihetnek haza.

Az egyetlen vesztes Illés Zoltán lehet, aki a parlamentből is kiesett és államtitkárként sem folytathatja. Egyelőre nem tudni, vele mi lesz. A korábbi környezetvédelmi államtitkár nem egyszer összetűzésbe került a Fidesz főirányával, a paksi bővítésre például nemmel szavazott. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.