Herrera, a partvonal új istene

futball
2014 június 24., 09:47
comments 28
  • Capello? Az egykedvű unalom.
  • Del Bosque? Na ne.
  • Van Gaal? Arrogáns köcsög.
  • Herrera? Úgy van!

Mi másért nézne az ember focivilágbajnokságot, mint az új hősökért. Pláne az olyanért, aki az európai fociban annyira végtelenül unalmassá vált kispadból csinált újra minden másnál érdekesebb helyet.

Guardiola összes gesztusát kivülről tudja mindenki, Mourinho fintoraira is csak ásítani lehet, Ancelottiról az utolsó erős kép az volt, amikor bevérzett szemmel ült a Real kispadjára.

És erre jön az ember, számunkra Pintér Attila és Véber György egyben, akire külön kamerát kellett állítani, és mindennél jobban érdekel, hogy erre a meg nem adott 11-esre hogyan fog reagálni.

herrera11es

Nem úgy indult, hogy meg kell jegyezni a 46 éves Miguel Herrera nevét, tavaly ősszel hat héten belül ő volt a mexikói válogatott negyedik edzője. Azt el kell ismernem, hogy Herczeg Márk éles szemmel már akkor is felfigyelt rá, pedig csak egy fotót látott róla.

Új-Zélandot kellett verniük a vébérészvételért, ez elég simán ment, Herrera pedig maradhatott a világbajnokságra is.

A vébé első meccsén, Kamerun ellen két szabályos gólt vettek el csapatától. Akkor még úgy tűnt, hogy csak ezért üvölt vörös fejjel, mert végül mégis szereztek egy olyat gólt, ami a bíró szerint is rendben volt.

herrera2

Brazília ellen egy szenvedélyes 0-0 jött, ahol legfeljebb sárgáért lehetett reklamálni.

Herrera-wants-a-yellow

Aztán tegnap a horvátok ellen élet-halál meccset vívtak, megint hülye bíróval. És Herrera elhomályosított mindenkit.

herreragol

És a második gól:

Aztán egyszer csak úriemberré válik, és olyan tisztelettel fog kezet Niko Kováccsal, mintha nem egy perce lépte volna le csapatával a horvátokat.

herrera

És a futball szerelmeseinek jellegzetes nyelvmozdulatával nyugszik le végleg.

herrera4

Játékosként is olyan volt, ahogyan a mostani és akkori haja és habitusa alapján elképzeljük.

herreraregi

Herrera azért is lehetett teljesen ismeretlen számunkra, mert játékosként és edzőként is csak Mexikóban tevékenykedett. Az Atlantéban kezdte a karrierjét, és még háromszor szerződött oda vissza. Játékosként bajnoki címet nem nyert. 14-szeres válogatott, játszott azon a Copa Americán, ahol Argentína mögött másodikak lettek. Válogatott mezben ilyen volt

A beceneve egyébként Tetű. Hogy miért, az nem teljesen világos. De például meccs után, interjú közben nem érdemes megütni a hátát, és talán be is szólni neki, mert ő nem szól vissza, mint a klasszikussá vált Rósa Dénes, hanem a kamerák előtt rúg szó nélkül ájultra valakit.

Herrera edzőként tavaly nyerte meg első bajnoki címét az Americával, így örült neki:

herreraorul3

Pontosabban:

herreraslate

A csapatával már a 16 között van, egyetlen kapott gól miatt kellett idegeskednie, azt is már 3-0-nál kapták. Ja, és ő keres legrosszabbul a vébén lévő szövetségi kapitányok közül.

photo_camera Forrás: Daily Mail

A folytatásban Mexikó-Hollandia lesz. Elég lenne csak a kispadokat mutatni.

Majdnem elfelejtettem, Herrerának van twittere is. Kövessék, megéri.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.