Vizsgálják Suarez elmebeteg harapását

sport
2014 június 24., 19:36
comments 102

Az angolokat egyszemélyben megverő uruguayi csatár kicsit túlpörögte az olaszok elleni meccset, és minden jel szerint megharapta Chiellinit.

suarez

Az olasz védő nyakán mintha látszódnának is a harapásnyomok, Suareznek pedig nem is ez lenne az első harapós botránya.

2010-ben még az Ajax játékosaként keveredett hasonló balhéba:

20103 áprilisában pedig a Liverpool színeiben a Chelsea játékosának, Branislav Ivanovic vállát találta meg. Akkor tíz meccsre tiltották el, könnyen lehet, hogy most sem ússza meg kevesebbel.

suarez2

A FIFA ugyanis, nyilván a hatalmas online és médiabeli felháborodásra is reagálva, gyorsan a meccs után közleményt adott ki, hogy minden szükséges eszközzel vizsgálni fogják a történteket. Úgyhogy hiába mentek tovább az uruguayiak, lehet hogy legjobb és legostobább csatáruknak búcsút inthetnek ezen a tornán.

Suarez az eset után, a fogát fájlalva:

photo_camera (JAVIER SORIANO / AFP)

Chiellini a meccs után kígyónak aljasnak nevezte Suarezt, aki szerinte meg fogja úszni ezt is, mert a FIFA számára fontosabb, hogy a nagy sztárok szerepelhessenek a meccseken. Akkor még nem lehetett tudni arról, hogy a FIFA vizsgálódni fog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.