Az RTL Klub nem tojt be attól, hogy a kormány rájuk küldte a NAV-ot

Média
2014 június 25., 16:53
comments 54

Folytatódik minden idők legjobb magyar médiaháborúja.

photo_camera Gif: flashandbones.tumblr.com

Sokat ígért a mai RTL Klub híradó, miután tegnap Rogán Antal sírt a Facebookon, hogy nekimennek, ma pedig Varga Mihály gazdasági miniszter jelentette be, hogy a kormány felkérésére a magyar adóhatóság vizsgálódik majd azzal kapcsolatban, hogy csaltak-e adót a kereskedelmi tévécsatornánál.

Már az első 20 percben, ahol általában nincs pártpolitika, lement egy riport („Budapest elesett”), amiben panaszkodó embereket szólaltattak meg azzal kapcsolatban, hogy közel 50 út újul meg nyáron, de lehetne ezt másként vagy gyorsabban csinálni, és ez nem pénzkérdés. De ez még semmi sem volt ahhoz képest, ami ezután jött.

NAV'd

rtl nav

Rögtön az elején Erős Antónia bemondta, hogy Varga Mihály bejelentette, a kormány ráküldi az adóhatóságot az RTL Klubra. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója azt mondta, állnak elébe, amúgy is gyakran vizsgálódnak náluk.

Trafikmutyi

ozoratrafik

Minisztériumi titkárságvezető és fidelitasos tagja is volt annak a bizottságnak, ami a trafikpályázatokat elbírálta – mondta be Szellő István. A csatorna beszélt egy pályázóval, aki abban sem biztos, hogy egyáltalán elolvasták a pályázatát. Nyert viszont Mészáros László felcsúti alpolgármester és Mészáros János, Mészáros „Orbán Viktor barátja” Lőrinc testvére.

A DK-s Molnár Csaba szerint az elsődleges szempont a megbízhatóság volt, amikor a győzteseket kiválasztották, ezért kikérték a vonatkozó iratokat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt mondta, az iratok sokszorosítása miatt a DK-nak több mint 20 millió forintot kéne ehhez fizetnie, de a párt digitalizált formában kérte a dokumentumokat. Az NFM nem nyilatkozott az RTL-nek, de nem sokkal adás előtt közölték, hogy a kért iratok nem állnak rendelkezésre digitalizált formában.

Lemond a belvárosi alpolgármester

photo_camera Puskás András

Hirtelen távozik az V. kerületi alpolgármesteri székből Puskás András, mert jobb ajánlatot kapott a Külügyminisztériumtól. Itt számolgattuk, mennyi lehet a tartozása Rogán Antal kollégájának. Más fideszes politikusok vagyonáról is megemlékeztek, például Sélley Zoltán 980 eurós cipőjéről.

Intermezzo

And now for something comletely different: „Kevesebb ennivalót, több ruhát veszünk.”

Nem mond le az ügynök

Tasnádi László; Áder János; Orbán Viktor; Kövér László; Balogh Zoltán;

Továbbra sem mond le Tasnádi László, pedig a CÖF is ezt kérte tőle. Tasnádi azt mondta az RTL-nek, hogy nincs mit mondania az ügyről. Beolvasták a fideszes Deutsch Tamás Facebook-posztját is, miszerint:

„A velejéig romlott, rohadt, büdös kommunista rendszer -többek között - a III/II-es osztály miatt volt egy velejéig romlott, rohadt, büdös diktatúra.”

Az LMP az ügynöklista nyilvánosságra hozását kéri a Nemzeti Emlékezet Bizottságától, ami nem tesz ennek eleget. A Jobbik és az Együtt-PM is Tasnádi eltávolítását kéri. A Fidesz írásban küldött vissza egy gyenge beefet: Bajnaiék is nyilvánosságra hozhatták volna az ügynöklistát.

Tüntettek Miskolcon

Mert az önkormányzat fizetne, hogy elhagyják a szegénytelepet.

A híradó riportjai itt találhatók meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.