Csináld úgy, mint egy lány! - Erre teljesen máshogy reagálnak a felnőttek, mint a gyerekek

test és lélek
2014 június 26., 14:33

A Procter & Gamble legújabb kampányában szokatlan eszközhöz nyúltak: férfiakat és nőket kértek meg arra, hogy tegyenek meg dolgokat, de "úgy, mint egy lány". Majd ugyanezt megismételték fiatal szereplőkkel is.

link Forrás

A tanulság pedig elég látványos volt: az idősebb, huszonéves szereplők már mind sztereotip módon ábrázolták a lányos mozdulatokat, túljátszották azokat.

Ez volt például, amikor egy fiatal nő futott, mint egy lány:

A fiatalabbak viszont egyáltalán nem tudták, miféle szerepeket kéne felvenniük, amikor azt hallották, hogy fuss, csak mint egy lány. Ezért csak simán futottak:

A videó második felében pedig arról kérdezték a női résztvevőket, hogyan érezték magukat, amikor fiatalabb korukban azt hallották valami kapcsán, hogy 'mint egy lány'. Egyikük arról mesélt, hogy ez árthatott az önbizalmának, másikuk pedig arról beszélt, hogy

Igen, úgy rúgok, mint egy lány, úgy úszok, mint egy lány, úgy is járok, és úgy is kelek fel reggelente. Azért, mert egy lány vagyok. Ez nem valami, ami miatt szégyenkeznem kéne, szóval továbbra is így fogom tenni.

(via BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.