22 éves világsztár született a világbajnokságon

futball
2014 június 28., 22:54
comments 15

Négy meccs, öt gól. Ez James Rodriguez eddig mérlege, és Kolumbiával játszik még legalább egyszer. Minden meccsén lőtt gólt, Uruguay ellen kettőt is. Ezzel leelőzte a szintén négy meccses Neymart, és az egyelőre háromszor pályára lépő Messit és Müllert is. Velük szemben viszont neki két gólpassza is van.

photo_camera Fotó: AFP

A világbajnokság kezdetéig a 22 éves James Rodriguez volt az egyik legígéretesebb fiatal játékos, akiért tavaly őrült összeget, 45 millió eurót fizetett a Portónak a pénzt senkiért sem sajnáló, most viszont úgy tűnik, hogy valóban hatalmas üzletet kötő Monaco.

Már a portugál csapatban is együtt játszott a jelenlegi, legalábbis a világbajnokság kezdetéig legjobb kolumbiai játékossal, Radamel Falcaóval, aki a Monacóban is csapattársa lett. A világbajnokságon viszont nem léphettek együtt a pályára, mert Falcao - kétségbe ejtve Kolumbiát - tavasszal súlyos térdsérülést szenvedett, és nem épült fel a vébére. De Rodriguez - aki még csak nem is középcsatár - tökéletesen elfeledtette, hogy Falcao nincs a csapatban.

Pékerman kapitány már korábban, Falcao sérülése előtt is bízott benne, hiszen 20 évesen már neki adta Carlos Valderrama legendás tízes mezét.

Nem volt őrült ötlet, Rodriguez már 16 évesen bemutatkozott a másodosztályú Envigadóban, egy évvel később pedig már az argentín bajnokságban játszott,  ő volt a bajnokság történetének legfiatalabb légiósa. 2010-ben vette meg a Porto, az első, barátságos meccsén már gólt lőtt az Ajaxnak. Alapember azután lett a Portóban, hogy a csapattól elment Falcao, Guarín és Hulk. A portugál csapattal három bajnokságot és Európa Ligát is nyert. 2012-ben ő lett a portugál bajnokság aranylabdása, minden szavazáson rendszeresen résztvevője volt a bajnokság álomcsapatának. A Portóban 105 meccsen 32 gólt szerzett és kiosztott 21 gólpasszt.

A 45 millió euró, amit a Monaco fizetett érte, elképesztően nagy összeg, de Rodriguezt az első szezonjában a Monaco legjobb játékosának választották,  bekerült a francia bajnokság álomcsapatába is, és ő adta a legtöbb gólpasszt, 12-t a Ligue 1-ban. Emellett szerzett 10 gólt is.

Utánpótlás sikerek után a felnőtt válogatottban 2011-ben szeptemberében mutatkozott be a Bolívia elleni vébéselejtezőn, parádés játékkal. A vébé előtt 22 meccs/5 gól volt a mutatója. Most 26/10-en áll.

A görögök ellen kezdte, szép gól volt, de az akció volt maga gyönyörű

Közelebbről Rodriguez munkája:

rodriguez2

Elefántcsontpart ellen ellentmondást szöglet utáni fejesből szerzett gólt

A japánok elleni pedig igazi mestermunka volt

rodrigoljap

És még ezt is lehetett fokozni. Íme, az Uruguaynak lőtt első gólja. Sok kameraállásból mutatjuk, nem lehet vele betelni
1
rodrigol
2
rogdriguezgoal
3
rodrgoal

Az ötödik, amivel átvette a vezetést a góllövőlistán, a csapat tökéletesen gólja volt, de a fantasztiklus akció végén ott kellett lenni.

rodrigol

Négyből négy meccsen választották a meccs emberének. Brazíliával játszanak a négy közé jutásért.

colombian-players-celebrate-goal-against-ivory-coast

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.