A 2014-es Budapest Pride bűnei

infografika
2014 július 07., 16:23
comments 172

A rendőrség összesen 8 embert állított elő a Pride-on történtek miatt. Erről kiadtak egy közleményt is.

Azt a férfit, aki az Oktogonnál megpróbált felmászni az egyik kamionra, már a felvonulás alatt elfogták, és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene.

Azt a három biztonsági őrt, akik megpróbálták megakadályozni, hogy a férfi, akiről az előbb írtam, feljusson a kamionra, hétfőn állították elő. Ellenük rendes eljárás indult csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A három biztonsági őr fejére a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom még vérdíjat is kitűzött. Őrület!

Az ötödik rendetlenkedő a Hősök terénél ugrotta át a kordont és szitkozódott. Őt szabadlábon hagyták, de szabálysértési eljárást indítottak vele szemben.

Végezetül egy újabb hármas csoportos garázdaság: a Hősök terén 3 férfi lebontotta a kordont. Őket is csak hétfőn vették őrizetbe, mert eddig tartott az azonosításuk, A rendőrség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat, és csoportos garázdaság gyanúja miatt indul eljárás.

Szemléltetve:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.