Kegyetlen mészárlást rendezett Németország

futball
2014 július 08., 22:27
comments 98

A brazilok 6-3-a és 6-0-ja egyben volt ez az elődöntő. Ami az angoloknak a Wembley 1953-ban és ami a magyaroknak Irapuato 1986-ban.

Történelmi vereséget szenvedtek. Hosszasan lehetne sorolni a soha nem volt megalázás minden statisztikáját, de ami a lényeg:

Brazíliának egészen egyszerűen nincs csapata.

Eddig ezt úgy ahogy sikerült titkolni, de az elődöntőben ott is összeomlottak, ahol mostanáig nem voltak látványosan gyengék, és ahol a legtöbb ismert játékosuk van, vagyis hátul. És ott még pocsékabbak voltak, ahol eddig is látványosan gyengék voltak. Igaz, a brazil támadófoci szépségtapasza, Neymar nem játszhatott csigolyatörése miatt, Thiago Silva pedig eltiltás miatt volt kénytelen kihagyni a németek elleni elődöntőt. De bolondság lenne ezt a brutális vereséget a hiányukra fogni.

Persze, lehet, hogy ha játszanak, nincs ekkora különbség, és ha tízszer lejátszák ezt a meccset, akkor nem lesz mindegyiken 7-1. De hogy ezt a német válogatottat a tízből legfeljebb egyszer verték volna meg, valami hihetetlen szerencsével, az is biztos.

A himnuszéneklést még a brazilok nyerték, és az első pár percet is. Aztán előbb csak az irányítást vette át a német válogatott, aztán néhány kihagyott helyzet után Müller beindította végképp a németeket.

Müllernek ez volt már a tizedik világbajnoki gólja, 12 meccsen szerezte. 24 éves, legalább két vébé még benne van. És persze a döntő is. Megvan az esélye, hogy ő legyen minden idők legjobb góllövője világbajnokságon. Ehhez most már Miroslav Klosét kell utolérnie, aki a második gólt szerezte. És éppen Brazíliában, a brazilok ellen hagyta le az eddig társcsúcstartó Ronaldót.

A brazilok ekkor omlottak össze teljesen, a németek pedig annyi gólt lőhettek, amennyit akartak. 179 másodperc alatt szereztek hármat. Az első harminc percben pedig végül öt jött össze.

A mezőny ebben a szakaszban legjobbja, Kroos duplázott is. Ez volt az első:

És a második:

Khedira szerezte az ötödiket.

Korábban soha senki nem rúgott a braziloknak öt gólt egy félidő alatt.

Az első félidőben a brazilok egyszer lőttek, de az sem találta el a kaput. A félidőben Scolari lehozta a becsődölt Hulkot, de a pályán égette még tovább Fredet, 200 millió brazil első számú közellenségét. Ő leginkább akkor ért labdához, amikor a kezdőrúgás után játékba hozta. A német 16-oson belül nem sikerült találkoznia a labdával.

A brazilok megpróbálták megúszni a teljes szégyent, mentek előre, de a németek félgőzzel is simán kontroll alatt tartották a meccset, Neuer pedig a vébén negyedszerre is meg akarta úszni kapott gól nélkül.

Az volt a brazilok balszerencséje, hogy Löw is cserélt, és pályára küldte Klose helyett Schürrlét. Aki meg gólokat akart szerezni, a csapat pedig megtette neki azt a szívességet, hogy nem állt le teljesen.

A hetedik, megint Shcürrle.

A brazil szurkolók ezután vagy hazamentek, vagy olléztak a német passzoknál.

A meccs végén már csak az volt a kérdés, hogy az eddig gyenge vébét futó Özil tud-e gólt rúgni. Megvolt hozzá a hatalmas helyzete, kihagyta. Az ellentámadásból pedig Oscar rúgta a brazilok szépítő (?) gólját.

A házigazdának lesz még egy meccse, a bronzéremért. 1950-ben otthon egy ezüstöt értek el. Nemcsak amiatt fájóbb ez a bukás, mert nem lett meg a második hely. Ha egyáltalán fel tudnak állni majd a dobogóra.

A németek ezzel a győzelemmel bejelentkeztek a világbajnoki címre. De az is benne van, hogy aztán bűnrossz meccsen kikapnak 1-0-ra Argentínától.

Scolari a meccs utáni sajtótájékoztatón azért belement abba, hogy az első gólig rendben voltak, a de a negyediknél elvesztették a fonalat. Mint mondta, a németeknek minden összejött, nekik semmi. Meg azt is mondta, hogy a németek régóta együtt játszanak, nekik még kell idő. Abban azért őszinte volt, hogy Neymarral sem lett volna más a meccs, hiszen egy támadóról van szó. De szerinte a játékosok mindent megtettek. Jó, azért katasztrófát is emlegetett, és bocsánatot kért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.