Ötmilliós korrupcióval gyanúsítja az ügyészség az MSZP-s Hiszékeny Dezsőt

bűnügy
2014 július 10., 08:43
comments 105

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az Országgyűlés elnökénél Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését - közölte a Legfőbb Ügyészség kommunikációs és sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kérték ki az MSZP-s politikus mentelmi jogát.

Hiszékeny Dezső a XIII. kerület országgyűlési képviselője, a gyanú azonban még korábbi, angyalföldi alpolgármesteri tevékenységéhez kapcsolódik. Az ügyészség annyit árult el, hogy egy vállalkozó megtudta, van egy olyan XIII. kerületi üzlethelyiség, amelynek a bérleti jogát az önkormányzat addig nyilvánosan nem hirdette meg, az használaton kívül van. 2013 januárjában Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester - akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése - közvetítő útján jogtalanul ötmillió forintot kért azért, hogy a vállalkozó megkaphassa az üzlethelyiség bérleti jogát. A pénz átadására viszont végül nem került sor.

Az ügyészség szerint Hiszékeny Dezső cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.